ERBAA HABER

Erbaa’da 2025 Yılı Hububat Biçim Ücretleri Belirlendi

Erbaa’da köy ve mahalle muhtarları, yönetim kurulu üyeleri ve biçerdöver sahiplerinin katılımıyla 2025 yılı hububat biçim ücretlerinin belirlenmesine yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, düz ve ova araziler ile yüksek kesimlerde uygulanacak tavsiye fiyatlar karara bağlandı.

Abone Ol

Dekara 250 – 300 TL Tavsiye Ücreti Belirlendi

Yapılan görüşmeler sonucunda, 2025 yılı biçim ücretleri tavsiye niteliğinde olmak üzere şu şekilde belirlendi:

Düz ve ova arazilerde: Dekar başına 250 TL

Yüksek kesimlerde: Dekar başına 300 TL

Bu fiyatların çiftçileri mağdur etmeyecek şekilde belirlendiği, aynı zamanda biçerdöver sahiplerinin de maliyetlerini göz önünde bulundurarak adil bir denge kurulduğu ifade edildi.

Teşekkür Mesajı

Toplantının sonunda, sürece katkı sunan biçerdöver sahiplerine, köy ve mahalle muhtarlarına teşekkür edildi. Katılımcıların iş birliği ve yapıcı yaklaşımıyla sürecin verimli bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.