ERBAA HABER

Dünyanın Takip Ettiği Türk Erbaa’ya Geliyor

Otomobilde Dünya Çapında Üretiminde En İyisi Olan DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç Erbaa’ya geliyor.

Abone Ol

Erbaa Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre ‘’ Avrupa'nın En İyi Otomobil Tasarım Ödülü ve Dünya Otomobil Tasarımında Teknolojiyi En iyi Kullanan Firma ödüllerine sahip DizaynVip Group Kurucu Başkanı Erbakan Malkoç başarı hikayesini Erbaalılara anlatacak. 9 Haziran Perşembe günü saat 19.00'da Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek söyleşi programına tüm hemşerilerimiz davetlidir’’ denildi.

ERBAKAN MALKOÇ KİMDİR?

Erbakan Malkoç 1978 tarihinde Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı Dengeli Köyü’nde doğdu. Erbakan Malkoç 11 çocuklu çiftçi bir ailenin çocuğudur. Erbakan Malkoç çok başarılı ve zeki bir öğrenci olmasından dolayı İlkokul ikinci sınıftan dörde geçmiş ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı ise okuyamamıştır. Erbakan Malkoç Ardahan’ın Dengeli köyünde eksi 40 derecede camı ve çerçevesi olmayan bir okulda tezek yakıp ısınarak okumuştur. Erbakan Malkoç, ilkokulu bitirdiği dönemde annesini ve babasını kaybetti. Ardından köyde tek başına kalmaması için İstanbul’da çalışan ağabeylerinin yanına geldi. Abisi kendisine “Ne yapmak istersin?” diye sorunca “Çırak olacağım” dedi. Böylece hayranı olduğu otomobillere dokunma şansını elde etmiştir.

Erbakan Malkoç 9 yaşında Abisinin bir arkadaşının yanında çıraklığa başladı. Yapılan işlerin standardını beğenmez, mucitlik yapmaya çalışırdı. Ustaları zamanında iyi haşlamış, İnanılmaz dayaklar yemiş. Ama her zaman kendisi;, ben de çok haşarıydım Onlar benim ustam, İş öğrettiler bana ve Emekleri benim üzerimde çoktur diyebilen vefalı bir kişiliğe sahiptir. Avrupa’da da ”En İyi Otomobil Tasarımcısı” ödülü sahibi, Yılın en Sevilen İş İnsanı Özel Ödülü sahibinde olan Erbakan Malkoç çalışma azmiyle DizaynVip’i, 1992 yılında 20 m2 gibi küçük bir alanda, özel araç tasarımında dünya markası olmak gibi büyük bir hedefle kurmuştur. Bugün 20 yılı aşan tecrübesi, 10 bin m2’lik fabrikası ve 100’ün üzerinde profesyonel kadrosuyla sektörünün öncüsü bir dünya markası konumundadır.  2013’te Uluslararası Marka Liderleri Zirvesi Lob’in Europe’ta “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı Ödülü”nü kazanan DizaynVip, 2014’te ABD’nin en prestijli organizasyonu IMA IMPACT Teknoloji Zirvesi’nde “Dünya’da Otomobil Tasarımında Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma” ödülünün de sahibi olmuştur. Türk mühendisler ve uzman ekipler tarafından Türkiye’de üretilen özel tasarım araçlar, bürokratlardan sporculara, sanatçılardan işadamlarına dek dünyanın bir çok ünlü ismi tarafından tercih edilmektedir. Erbakan Malkoç DizaynVip firması, ürettiği özel tasarım araçlarını Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç etmektedir. Erbakan Malkoç Ekonomist dergisinin araştırmaları sonucunda Türkiye’de 2018’in en başarılı 40 yaş altı genç CEO’ları arasında 35. Sırada Şirketi Dizayn VIP ile 55 milyon TL ciro yapan bir şirket haline getirmiştir.