Bakan Yerlikaya, son iki haftadır sürdürülen operasyonların detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı.
Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından koordine edilen operasyonlar, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik olarak eş zamanlı şekilde gerçekleştirildi. Operasyonlarda yakalanan 156 şüpheliden 112’si çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 44 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 120 araca ve 13 bota da el konuldu.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında göç yönetiminin yalnızca idari değil aynı zamanda güçlü bir güvenlik boyutuna sahip olduğunu vurguladı. İnsan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin, hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Yerlikaya, bu alanda etkin ve çok yönlü çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Sınır güvenliğinin ileri teknoloji ve gelişmiş izleme-denetim sistemleriyle sürekli olarak güçlendirildiğini dile getiren Yerlikaya, yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden suç ağlarına karşı hem sahada hem de hukuki zeminde caydırıcı mekanizmaların devreye sokulduğunu kaydetti. Operasyonlarda görev alan jandarma personelini ve emeği geçen tüm birimleri tebrik eden Yerlikaya, mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.