Tokat'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, emek ve demokrasi mücadelesinin önemine vurgu yapıldı.

CHP Tokat İl Başkanlığı başta olmak üzere Tarım Orman İş, KESK, DİSK, SES sendikaları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katıldığı 1 Mayıs yürüyüşü, işçilerin ve emekçilerin haklarını savunması bakımından önem taşıdı.

Bir bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Erbaa’da Bir Evde Patlama 2’si Jandarma Toplam 4 Yaralı Erbaa’da Bir Evde Patlama 2’si Jandarma Toplam 4 Yaralı

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Açlık sınırı 24 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı. Buna karşın her iki emekliden biri 10 bin TL aylıkla, 10 milyon asgari ücretli 17 bin TL ile yaşam savaşı veriyor" ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Ercan Özel ve SES Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu'nun ortak basın açıklamasında, "Gelir adaletsizliği uçurumu gittikçe büyüyor. Toplumun en zengin yüzde 1'i toplam servetin yüzde 40'ını elinde tutuyor. %99'u olarak bizler ise geriye kalan yüzde 60'ı paylaşıyoruz" dedi.

Bir 6 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Emeğin sömürülmediği, çalışanların hakkını aldığı, çalışma şartlarının daha iyi olduğu bir geleceği hep birlikte, mücadele ve dayanışmayla inşa etmek için alanlardayız" diye vurguladı.

Muhabir: Hüsamettin akçay