Tokat İŞKUR, engelli vatandaşların istihdama erişimi ve kendi işlerini kurmaları konusunda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2 Mayıs 2024 tarihinde Engelli İş Koçu Hatice Polat tarafından bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Tokat'ta Afetlere Hazırlık: Mobil Mutfaktan İlk Çorba İkramı Yapıldı Tokat'ta Afetlere Hazırlık: Mobil Mutfaktan İlk Çorba İkramı Yapıldı

Saat 14:00'da düzenlenen etkinlikte, en az %40 sağlık raporu olan vatandaşlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Sunum kapsamında, İŞKUR'un sunduğu hizmetler anlatıldı. Ayrıca, %40 ve üzeri sağlık raporu sahibi engelli vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla Kurum tarafından finanse edilen hibe desteği hakkında da bilgiler verildi.

Etkinliğe 23 vatandaş katılım sağladı. Katılımcılar, İŞKUR'un %40 ve üzeri sağlık raporlu engelli bireylere yönelik iş kurma hibesi desteği konusunda detaylı bilgi sahibi olma fırsatı buldular. İŞKUR, engelli vatandaşların istihdama erişimi ve kendi işlerini kurmaları için verdiği bu önemli desteği sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: BÜLTEN