Erbaa Trafik Şube Müdürlüğü Engelli Park Yeri Denetimi Yaptı Erbaa Trafik Şube Müdürlüğü Engelli Park Yeri Denetimi Yaptı

Havaların ısınmasına bağlı düşen semt pazarlarındaki sebze fiyatları, vatandaşları bir nebze olsa da umutlandırdı. Geçiş dönemi nedeniyle meyve ve sebzelerin fiyatları yüksek olur.

Erbaa’nın farklı bölgelerinde haftanın üç günü kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları düştü. Sebze fiyatları; havanın ısınmasına bağlı olarak düşerken, bu durum pazardaki yoğunluğunu artırdı. Önceki Pazar açılan günlere bakarak yoğunluklarının arttığını söyleyen pazarcı Hüseyin Çetinkaya; “Yaz ayları geldiği için pazarda fiyatlar biraz ucuz. Fiyatlar düştü ancak vatandaşların alım gücü biraz düştüğü için yine biraz zorluk çekiyoruz. Önceki günlere bakarak, yine yoğunluk var. Pazarlarda marketlere göre daha ucuz ve taze olur. Pazarlarda ürünler günlük olur. Market alır, 3-5 gün içerisinde satar. Biz ise günlük satarız. Maalesef  Pazarcı esnalarımızdan 2-3 tane esnaflığı iyi olmayan arkadaşımız var ama vatandaşlarımız onlara aldanmasınlar. Esnaflığı güzel olan arkadaşlarımız var. Onların yanına gelsinler. Biz yardımcı oluruz. Güzel ürün veririz. Her zaman memnun olurlar. Domatesin kilosu 30 TL’ye düştü. Salatalık 25 TL, biberlerin kilosu 35 TL, patlıcanların fiyatı 25-35 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Meyve Pazara Pahalı Düştü

Geçiş döneminde olmasından dolayı meyvede fiyatların ise yüksek olduğunu dile getiren Çetinkaya, “Meyveler biraz pahalı. Geçiş döneminde olduğunda dolayı meyvelerin fiyatı biraz yüksek olur. Erik 120 TL, çileğin kilogram fiyatı 80 TL. Şu anda geçiş döneminde olduğundan dolayı fiyatlar bu şekilde seyrediyor. Tam mevsimi başlamadığı için fiyatlar bu şekilde. Daha yeni tarlaya düştüğü için fiyatlar yüksek. Tarlada çoğaldığı zaman fiyatlar mutlaka düşecektir” dedi.

Muhabir: Sabriye Er