Tokat'ın meşhur kebabı, sınırları aşarak dünya çapında ilgi görmeye başladı. Soylu Tokat Kebap Ocağı, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Tokatlılara, özel tasarım kebap ocakları aracılığıyla özlemlerini giderecek hizmet sunuyor.

Tokat’ta Çiftçilere 650 Bin Fide Dağıtıldı Tokat’ta Çiftçilere 650 Bin Fide Dağıtıldı

Tokat Kebabı'nın coğrafi işaret tescili alması ve yöresel malzemelerle hazırlanmasıyla bilinen eşsiz lezzeti, gurbetteki Tokatlıların iştahını kabartıyor. Işletme sahibi, "Müşterilerimizin isteği üzerine, Tokat Kebabı'nı kendi ocaklarında pişirebilmeleri için özel tasarım kebap ocaklarını kargo ile yurt dışına gönderiyoruz" diye konuştu.

Tokat'ın lezzetli kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates ve sarımsak gibi geleneksel malzemeleri kullanılarak hazırlanan Tokat Kebabı, şimdi dünyanın dört bir yanındaki Tokat sevdalılarının hayatına dokunuyor. Özellikle Avrupa'da yaşayan Tokatlılar, kebap özlemlerini bu sayede giderme fırsatı buluyor.

Soylu Tokat Kebap Ocağı'nın kendi geliştirdiği yenilikçi ocak tasarımları da dikkatleri çekiyor. Hem Türkiye içinde hem de yurt dışında sipariş üzerine gönderilen bu özel ocaklar, Tokat Kebabı'nı evlerde ve açık alanlarda da lezzetli bir şekilde pişirme imkanı sağlıyor.

Muhabir: Hüsamettin akçay