Fındık bahçelerine zarar veren Fındık Kurdu ve Kokarca zararlılarına karşı mücadele zamanının geldiğini söyleyen Ziraat Mühendisi Çiğdem Uslu, 6 Mayıs tarihinde başlaması gereken ilaçlamaların, rakımı düşük kesimde 9 mayıs, yüksek kesimde ise 12 Mayıs'ta yoğunluğa göre ilaçlama yapmaları gerektiği ifade edildi.

Ziraat Mühendisi Çiğdem Uslu, fındık üreticilerine önemli bir uyarıda bulundu.
Uslu gazetemize yaptığı açıklamada çiftçilerimiz bahçelerini sık sık kontrol ederek fındıkların yüzde 50’si mercimek büyüklüğüne geldiğinde ilaçlı mücadele zamanı geldiği belirtilerek Erbaa’da ilaçlı mücadeleye bu sene; rakımı düşük yerlerde 9 Mayıs, rakımı orta kesimlerde 12 Mayıs ve rakımı yüksek yerlerde 15 Mayıs tarihinde başlanması gerektiği aktarıldı.

İLAÇLAMADAN ÖNCE YOĞUNLUK KONTROL EDİLMELİ

Erbaa’da Çıkan Kavgada Keser Darbelisiyle Başından Yaralandı Erbaa’da Çıkan Kavgada Keser Darbelisiyle Başından Yaralandı

Uslu, ‘’Fındık ağaçlarının ilaçlamadan önce zararlının yoğunluğunu ölçmek gerekir. Bunun için fındık ocakları altına 4x 4,5 m ebadında çadır gerilerek darbe metoduyla çadıra düşen böcekler sayılmalıdır. Sayım sonucunda her tarladan 20 Ocak'tan 4 veya daha fazla ergin Fındık Kurdu düştüğünde ilaçlama yapılmalıdır. Aynı sayımda 20 Ocak'tan 4 veya daha fazla ergin Kahverengi Kokarca bulunan bahçelerde hem Fındık Kurduna hem de Kahverengi Kokarca’ya karşı etkili ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) tercih edilmelidir." dedi.

Muhabir: Hüsamettin akçay