Yazın güneşe fazla maruz kalındığı için problemler yaşanabilmektedir. Buna bağlı olarak sonbahara girerken bazı cilt sorunları ortaya çıkar.  Yaz aylarında cildinizi yeteri kadar koruyamadıysanız cilt kendini savunmaya başlayacaktır.

Güneş koruyucunuzun fazla kullanımında eğer cildinizden iyi arındıramazsanız gözeneklerde tıkanıklıklar oluşabilmektedir. Gözeneği iyi temizleyen ve sıkılaştıran ürünleri cilt bakım rutininize eklemek faydalı olacaktır. Ayrıca peelinglerin düzenli kullanımı da gözenek temizliğine fayda sağlayacaktır. Kil maskeleri, salisilik ve mandelik asit içeren ürünler rutine eklenebilir.

Yaz aylarında cildinizin daha kuruduğunu hissedersiniz. Bu durumda cildi neme doyuracak nem maskeleri ve hyaluronik asit içerikli ürünler kullanmanız cilt kuruluğuna iyi gelecektir.

Diğer bir büyük problem ise pigmentasyon bozukluklarıdır. Oluşan hiperpigmentasyonun çeşitli nedenleri olabilir. Fakat yüzünüzdeki pigmentasyon güneşe maruz kalmadan kaynaklanıyorsa minimum SPF 30+ içeren bir krem kullanmalısınız. Ayrıca ilk olarak agresif işlemlere yönelmemeniz gerekir. Öncelik olarak yaz aylarında güneşle birlikte daha çok hassaslaşan ve kuruyan cildimizi onarmamız gerekir. Buna ek olarak melanin sentezini azaltmaya yönelik c vitamini, arbutin, traneksamik asit içeren serumları rutininize eklemek cilt tonunuzu eşitlemeye katkı sağlayacaktır.

Herkese sağlıklı günler dilerim...