Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben Psikolog Merve Öz 1994 Erbaa doğumluyum ilköğretim ve liseyi Erbaa’da okudum lisans eğitimimi İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladım. Hem eğitim döneminde hemde eğitimi tamamladıktan sonra çeşitli kurum ve hastanelerde stajımı tamamladıktan sonra memleketim olan Erbaa’ya dönerek hayalim olan psikolojik Danışmanlık merkezi ile birlikte, Oyun çocuğun dili ve en etkili anlatım aracıdır diyerek oyun atölyesi merkezi aktif bir şekilde yürürlüğe açtık.

Oyun atölyesi nedir bize kısaca bahsedenisiniz?

Oyun atölyesi çocukların güven içinde kendi akranları ile bir araya gelerek çeşitli oyunlar oynadığı ve bu oyunlarla insan ilişikleri, yardımlaşma, konuşma, duygusal ve sosyal gelişim gibi birçok alanı pozitif yönde etkilediği yerdir.

Minika oyun atölyesinde duygusal oyun atölyesi, sanat atölyesi, mutfak atölyesi, geri dönüşüm atölyesi gibi çeşitli atölyeler vardır. Atölyemizde montessori eğitim sistemi yolunda giderek oyunlarımızda deneyimleyerek, kendi tercihlerini kendilerinin yapmasına izin vererek kendi sorumluluklarını almalarını ve gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.

Oyun atölyesinde hangi yaş grubuna hitap ediyorsunuz?

Atölyemizde 2 yaş ile başlayarak 7 yaşa kadar yönelik atölye etkinlikleri yapıyoruz. Gruplarımız çocukların yaşlarına göre ayrılıyor.

Oyun atölyesinin çocuklara faydası nedir?

Oyun atölyesinde çocukların hem akranları ile hemde yetişkin bireyler ile olan ilişkilerinde pozitif yönde gelişme sağlanıyor. Çocukların özgüven gelişimlerini, sorumluluk duygularını, ince kaba motor gelişimlerini konuşma becerilerini vb. oyun atölyesindeki oyunlarımızla destekliyoruz.

Çıkan Hortumda 22 Büyükbaş Öldü Çıkan Hortumda 22 Büyükbaş Öldü

Minika oyun atölyesi olarak çocuklarımızın her duyguyu ve tecrübeyi yaşında deneyimlemesini önemseyerek oyun çocuğu diye tabir ettiğimiz yaş döneminde edinecekleri deneyimle oyun yoluyla ve eğlenceyle edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Atölyemizdeki oyun gruplarımızla tercihe göre haftanın 2 gün,3 günü veya 5 günü katılım sağlayabiliyorsunuz.

Minika oyun atölyemizde oyun grupları haricinde bireysel oyun saati ’de bulunmaktadır. Bireysel oyun saati nedir? Ebeveynlerin herhangi bir işleri olduğunda veya çocukların kaliteli bir vakit geçirmesini istediklerinde gönül rahatlığı ile bize getirebilirler.

Editör: TE Bilişim