Ozan Balcı Erbaa’daki Çiçek Seralarını İnceledi

Erbaa'da çiçek üreticilerimizle bir araya gelen Tokat Valisi Ozan Balcı, Valiliğin koordinesinde TKDK desteği ile kurulan çiçek seralarında incelemelerde bulunup bilgi aldı. Erbaa’da Çiçek Sera kurulması planlanan alanda inceleme yaptı.

TKDK'den yaklaşık 15 milyon hibe desteğiyle 114 dönüm alana çiçek serası kurulacağını söyleyen Vali Balcı “Bunun 90 dönümü tamamlandı. Ayrıca Dokap’tan 2 milyon makine ikmal ve fide desteği verilecek. Çiçekçilere desteğimiz devam edecek” dedi.

ValiOzan Balcı, Erbaa’nın Türkiye’de en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olacağını söyledi. Vali Balcı: “1000 dönüm alanda içme suyu, kanalizasyon ve doğal arıtma altyapısını tamamladık. Parselizasyonunu yapıyoruz. Çiçek üreticilerimize vereceğiz. Erbaa Türkiye’nin en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri haline gelecek” ifadelerini kullandı.

ValiOzan BalcıNiksar Hüseyingazi Köyündeki Çalışmaları İnceledi

Tokat Valisi Ozan Balcı Niksar Hükümet Konağında incelemelerde bulundu.Hüseyingazi köyünde,  Tarım Tokat kapsamında 25 bin ceviz dikilen ve kapalı sulama sistemi kurulan bahçeyi ve 480 ton kapasiteli sulama havuzunu yerinde inceleyerek bilgi alan Vali Balcısulama havuzunun tarıma kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve  “Çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra Danişmend Gazi’nin silah arkadaşı olan Hüseyingazi köyündeki bayraktarı Selçuklu Alperenlerinden Hüseyin Gazi’nin mezarını ziyaret ederek dua eden Vali mezarın bulunduğu alanın peyzaj düzenlemesinin yapılacağını söyledi.

Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm

Vali Ozan Balcı Niksar Hüseyingazi köyünde köylülerle de bir araya geldi. 25 bin ceviz dikilen ve kapalı sulama sistemi kurulan bahçeyi inceleyen Balcı 2019’da 248 bin, 2020’de 252 bin ceviz dikildiğini, 2021'de ise 250 bin ceviz dikileceğini söyledi. Vali Balcı: “Önümüzdeki 2 yıl içinde dikeceğimiz 500 bin ceviz ile Tokat'ımızda 1 milyon 250 bin cevizi toprakla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Vali Balcı, Niksar Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılmak üzere çalışmaları devam eden anaokulu ve kreş yapılacak alanda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Vali Balcı: “OSB’lerin gelişmesini, büyümesini önemsiyoruz. Tokat merkezde, Turhal ve Erbaa’da anaokullarımız eğitim öğretime geçiyor. Niksar’da da temelini atıyoruz. OSB’lerin büyümesini önemsediğimiz kadar OSB’lerdeki kadın elini ve emeğini de önemsiyoruz. Onların aklından, zekasından, beceri, yetenek ve yetilerinden yararlanacağız. Kadınlarımıza destek vermek bizim görevimiz.” dedi.

‘Niksar’a Depreme Dayanıklı Hükümet Konağı’

Niksar’da Hükümet Konağını ziyaret eden Vali Balcı, bu yıl içerisinde Turhal ve Başçiftlik Hükümet Konaklarının temelinin atılacağını söyledi. Önümüzdeki yıl Erbaa ve Reşadiye Hükümet Konaklarını yapacaklarını söyledi. Vali Balcı: “Niksar’a vatandaşlarımızın rahat ve kaliteli hizmet alacakları, deprem kuşağında olması nedeniyle depreme dayanıklı bir hükümet konağı kazandırıyoruz” dedi.

 Zile Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Vali Ozan Balcı, 4000 yıllık tarihe sahip Anadolu’nun tek dolma kalesi niteliğindeki Zile Kalesi’nde incelemelerde bulunupproje ekibi ile toplantı yaptı, Kaz Gölü Rekreasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyip bilgi aldı.

Kültür projesi olan Zile Kalesi VeniVidiVici Kent Müzesi Projesinin tamamlandığını söyleyen Vali  “Zile kalesi tarihin önemli bir tanığı kültürel değeri. Valiliğimiz koordinesinde kültür turizm projesi olarak Zile Kalesi VeniVidiVici Kent Müzesi Projesi tamamlandı. Projeyi Kültür Bakanlığı, Özel İdare, OKA kaynakları ve yerel imkanlarla hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Ozan Balcı Valiliğin koordinesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Kaz Gölü Rekreasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Kaz Gölü’nün turizme kazandırılacağını söyleyen  Balcı, “Doğa harikası Kaz Gölü'nde Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak Kaz Gölü'nü turizme kazandıracağız.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim