Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı"nın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Bu doğrultuda Turhal'da içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Turhal Belediyesi, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1'e indirdi. 16 Şubat'tan geçerli olmak üzere ev, işyeri, sanayi, olmak üzere bütün abonelere yeni fiyat uygulanmaya başladı. Diğer yandan Turhal Belediyesi zabıta ekipleri de marketlerde KDV indirimi denetimi yaptı.
Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler "İlçemizde belediyemizin almış olduğu su kullanım bedeline Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kararnameye uyarak KDV'yi yüzde 8 den yüzde 1'e indirdik. Hiçbir abone türü ayrımı yapmadan gerçekleştirdiğimiz indirim, Turhalımıza hayırlı olsun. Zabıta ekiplerimiz de marketlerde KDV indirimi denetimi gerçekleştiriyor. Temel gıda ürünlerin etiketlerine, son kullanma tarihlerine bakıyor. Raflardan bu ürünlerin numunelerini alıyor ve kasada fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatları karşılaştırıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ki temel gıda ürünlerinde ki yüzde 7'lik indirimleri marketlerin uygulayıp uygulamadığını kontrol ediyor, indirimleri ürünlere yansıtmayan işletmelere gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. KDV indirimini hem kendi aldığımız su kullanım bedelinde uygulayarak hem de marketlerde ki uygulamalarını takip ederek her zaman olduğu gibi milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Tokat'ta Gerçekleşen Ameliyatla Hasta Yeniden Görmeye Başladı Tokat'ta Gerçekleşen Ameliyatla Hasta Yeniden Görmeye Başladı

Editör: TE Bilişim