Turhal’da iş imkânlarını artırarak hem istihdamı hem de ilçe ekonomisini güçlendirmek için çalışan Turhal Belediyesi, bünyesinde açacağı kurs ile tekstil firmalarının ihtiyaç duyduğu alanlarda kalifiye iş gücü yetiştirecek.
Kurs merkezi olarak planlanan iş yerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler "Turhal’da sosyal, kültürel ve eğitim hayatına güçlü katkılar sağlayabilmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin aynı düzeyde gelişmesi, değişmesi ve ilerlemesi noktasında hayata geçirdiğimiz projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. İçinde bulunduğumuz alanda belediyemiz bünyesinde eğitim verecek olan Tekstil kurs merkezimizi açmak için hazırlık yapıyoruz. Kursumuz da bir tekstil firmasının ihtiyaç duyduğu alanlarda, alanında uzman eğiticiler tarafından overlokçu, makineci, paketlemeci yani bir tekstil fabrikasında ihtiyaç duyulan tüm alanlarda işine hakim iş gücü yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Hedeflerinin Turhal'ı tekstil üretiminde marka bir şehir haline getirmek olduğunu belirten Başkan Bekler "Turhal’da  yeni iş sahaları oluşturarak istihdamı artıracak, ilçe ekonomimize katkıda bulunacak çalışmalarımızdan bir diğeri olan Meslek Yüksek Okulu yanında planlamalarını yaptığımız Tekstil Kent projemiz için ülkemizde faaliyet gösteren büyük tekstil firmaları ile görüşmeler yapıyoruz. Bölgemize kazandırmayı arzuladığımız yatırımlar için alt yapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem kara hem de yapımı bu sene sonunda tamamlanacak olan Tokat Havalimanına yakınlığı nedeniyle hava ulaşımı ve nakliye konusunda da sıkıntısız bir şehir olan Turhal’ı her konudan çok iyi yerlere getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri

Editör: TE Bilişim