Türkiye’de farklı noktalarda çıkan orman yangınlarının ardından Tokat Valiliği ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Ülkemizde son zamanlarda peş peşe gerçekleşen orman yangınları sonrası aralarında Tokat’ın da bulunduğu birçok ilde tedbir amacıyla ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Valilikten yapılan bilgilendirmenin detayları şu şekilde:  

                                           

1- 01.08.2021 – 30.09.2021 tarihleri arasında yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlarda ateşli piknik yapmak, gezmek, motorlu taşıt kullanmak ve kamp yapmak yasaklanmıştır.

2-  İlimiz genelinde anız ve bahçe artıklarının toplanarak yakılması yasaklanmıştır.

3- Yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanlarında 31.10.2021 tarihine kadar ateşli piknik yapılmasına saat 19.00’dan sonra müsaade edilmeyecektir.

4- Ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına müsaade edilmeyecektir.

23 Nisan'da Tokat'ta Vali Koltuğu Çocuklara Emanet 23 Nisan'da Tokat'ta Vali Koltuğu Çocuklara Emanet

5- Genel Kolluk Kuvvetleri (İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Birimleri) ile Orman Muhafaza Memurları başta olmak üzere Belediye Başkanlığına bağlı Zabıta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı koruma ve kontrol ekipleri gibi görevliler, sorumluluk alanlarına giren köy muhtarlıkları ve kaymakamlıklarda mevzuatlar çerçevesinde gerekli kontrol ve denetimleri yaparak, denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.

6- Komisyonumuzca alınan İl kararları İlde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, İlçelerde ise kaymakamlık vasıtası ile köy muhtarlıklarına duyurulmasına karar verilmiştir.

Editör: TE Bilişim