Tokat'ta kent genelinde bulunan 40 meslek lisesinden 14'ünde üretim çalışmalarına ağırlık verildi. Oluşturulan atölyelerde temizlik ürünleri, dezenfektan, havlu kağıt, tuvalet kağıdı, giyim, maske, ameliyat önlükleri, okul donatım malzemeleri, ofis ve mobilya malzemelerinin üretimi yanında motorlu araçların bakım ve tamir hizmetleri de veriliyor. 2021 yılında toplam 7 milyon TL ciro yapan liselerin 2022 yılındaki geliri ise 23,5 milyon TL oldu. 

'BU YIL HEDEF 50 MİLYON TL'

Türkiye 'de mesleki eğitimle ilgili ciddi bir dönüşüm yaşandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, "Meslek liselerimiz artık yüzde 1'lik dilimlerden öğrenci alan okullar haline geldi. Meslek liselerimiz üretim merkezi haline geldi. İlimizde Bakanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmalara paralel olarak meslek liselerimizde ciddi anlamda kapasite artırımları söz konusu oldu. Bir çok sektörde üretim yapar hale geldi. 2021 yılında Tokat ilinin toplam cirosu 7 milyon TL iken, 2022 yılında ciromuz 23,5 milyon TL olarak gerçekleşti. 2023 yılı hedefimizi ise 50 milyon TL olarak belirledik. Tokat'ta 40 tane meslek lisemiz 4 tane de mesleki eğitim merkezimiz var. 28 bin öğrencimiz meslek liselerinde eğitim görüyor. Biz meslek liselerimizde bir çok sektöre ürün üretiyoruz. Yiyecek içecek hizmetleri, ekmek üretimi, kağıt havlu, tuvalet kağıdı üretimi, her türlü okul donatım ürünleri, ofis ve mobilya üretimi yapıyoruz. Kendi okullarımızın bilgisayar onarımlarını yapıyoruz. Ayrıca motorlu araçlar teknolojisinde motor bakımları, dezenfektan, temizlik ürünleri üretiyoruz. Bir çok alanda farklı ürünleri üretimi meslek liselerinde yapılıyor. Ayrıca matbaamızda günlük 5 bin kitap basıyoruz. Döner sermaye üzerinden öğrencilerimiz asgari ücrete kadar buralardan gelir elde ediyorlar. Daha henüz okul hayatı devam ederken aile bütçesine katkı sağlama gibi bir onuru yaşıyorlar" dedi. 

Tokat 1. Amatör Ligi'nde 13. Hafta Heyecanı: Tüm Maçlar 30 Mart Cumartesi Günü Oynanacak Tokat 1. Amatör Ligi'nde 13. Hafta Heyecanı: Tüm Maçlar 30 Mart Cumartesi Günü Oynanacak

Editör: TE Bilişim