2015 yılından beri çocuklara hizmet veren ''Tokat Belediyesi Trafik Eğitim Pisti", ilköğretim çağındaki öğrencilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. 2021-2022 Eğitim öğretim döneminde de Tokat'taki tüm öğrencilere Trafik Eğitim Pistinde uygulamalı-teorik trafik eğitimi veriliyor. Milli Eğitim tarafından hazırlanan uygulamalı trafik eğitim müfredatı, Trafik Polisleri ve eğitmenler tarafından çocuklara aktarılıyor, öğrenciler ücretsiz akülü araçları kullanarak trafik ile tanışıyor. Her gün hizmete açık olan Tokat Belediyesi Trafik Eğitim Pisti'nde hafta sonları ise çocuklar aileleriyle birlikte gelerek bir yandan pist alanında trafik kurallarını eğlenerek öğrenirken, bir yandan da park alanlarında keyifli vakit geçiriyorlar.
Çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek için ilkokullarda ve mahallelerde sürekli bilinçlendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, özellikle atık pil ve sıfır atık konusuna eğildiklerini söyledi.
Başkan  Eroğlu  ''Tokat Belediyesi Trafik Eğitim Pistini ziyaret eden çocuklar hem trafik bilincini kazanıyor hem de çevre bilincini öğreniyor. Çocuklarımızın her konuda donanımlı ve duyarlı olmaları adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tesisimiz, her gün 100'lerce öğrencimizi ağırlıyor. Tokat Belediyesi olarak, yaşadığı ortamda gelişen olaylara duyarlı, çevre sorunlarının çözümüne yönelik fikir üreten, fiili çaba sarf eden bir toplum oluşturmak ve bireylerde geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak için mahallelerimizde ve okullarda çevre ve geri dönüşüm bilgilendirme çalışmaları düzenlemekteyiz. Biz şehrimize yatırım yaparken, insanımıza da yatırım yapma, bilinçli bir nesil yetiştirme çabasındayız. Son olarak şehrimizin birçok noktasına yerleştirdiğimiz mamamatikler ile hem sokakta yaşayan hayvanlara hem de yine sıfır atık bilincine dikkat çekmek istedik. Mamamatik mantığı şu şekilde ilerliyor; üzerinden bulunan hazneye atık şişe atıldığında, sokak hayvanları için mama dökülüyor. Hem geri dönüşüm sağlamış, hem de sokak hayvanlarını beslemiş oluyoruz. Sıfır atık noktasında geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor

Editör: TE Bilişim