“Hz.Muhammed’in (s.a.v) Hayatı” konusunda düzenlenecek olan yarışmaya ait “Hz.Muhammed’in Hayatı” (Prof. Dr. Casim Avcı- Mevlana İdris) adlı kitabı, katılımcılar internet üzerinden pdf olarak veya TDV şubelerinden temin edebileceklerdir.

Yarışmaya başvuru www.yarisma.diyanet.gov.tr adresinden 1 Kasım 2021- 1 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Sınav ise 4 Aralık 2021 tarihinde, saat: 14:00’de online olarak gerçekleştirilecektir. Yarışma sonucunda Türkiye Geneli ve İl Geneli başarı elde eden ilk 10 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokat İl Müftülüğü tarafından ödül verilecektir.

Yerel Seçimlerde Partiler Arası Rekabetin Yoğun Olması Beklenen İller! Yerel Seçimlerde Partiler Arası Rekabetin Yoğun Olması Beklenen İller!

Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu: “ Her mü’min, Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatını öğrenmeli ve öğrendiği bilgileri de hayatına aktarmanın gayreti içerisinde olmalıdır. Çünkü o, bizler için her alanda bir rehber ve örnek olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği bu yarışma da Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in hayatının öğrenilmesi noktasında güzel bir fırsattır. Bu yarışma ile gençlerimizin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade, yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.v)’i tanıma, onun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme, başkanlığımızın düzenlediği faaliyetler ile gençlerimizi tanıştırma hedeflenmektedir. Bu bağlamda İl Müftülüğü olarak Tokat’ta bulunan bütün ortaokul öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Yarışma Bilgileri ve Kayıt:

Başvuru Tarihi: 1 Kasım 2021 - 1 Aralık 2021

Çevrimiçi Sınav: 4 Aralık 2021  14.00

Yarışma konusu olan ' Hz. Muhammed'in hayatı' isimli kitabın Pdf ve sesli kitap dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz " denildi.

Editör: TE Bilişim