Pazar Eski Hükümet Konağı Aile Destek Merkezi Oldu Pazar Eski Hükümet Konağı Aile Destek Merkezi Oldu

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, "Tokat'a has bu 3 ürünün coğrafi işaret tescilinin de alınmasıyla birlikte kent genelindeki tescilli ürün sayısı 14'e çıktı" dedi

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından bir süredir 6 ürün için yürütülen coğrafi işaret tescili çalışmalarından 3'ünde sonuca ulaşıldı. 2011 yılında Tokat Kebabı ile başlayan tescilli ürün kazandırma çalışmaları kapsamında 10 yıl içerisinde 11 ürünün işareti alınmıştı. Esnaf Birliği tarafından Tokat yağlısı, Tokat cevizli çöreği ve Tokat ev ekmeğinin de tescillenmesi ile birlikte bu sayı 14’e yükseldi. Birlik sır gibi sakladığı bir ürünün tescilinin tamamlanması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, "Tokat'ta 14 tane coğrafi işaretli ürünümüz oldu. 2020 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansıyla beraber yaptığımız proje kapsamında 3 ürünümüz de daha coğrafi işaretler kapsamına aldırdık. Patent kurumundan patentini de aldık. Bu ürünler Tokat ev ekmeği, Tokat yağlısı, Tokat cevizli çöreği. Bunların Tokat'a katma değerini ne olacak diye sorarsanız, bu sadece Tokat'ta üretiliyor. Patenti Tokat'a ait ve Türkiye genelinde siparişler alınıyor. Sadece Tokat'ta yapılıyor ve Türkiye'ye dağıtılıyor. Yani bunu Tokat dışında yapmak kimsenin yapma şansı yok. Çünkü patentini aldık. Coğrafi işaretler, ürünler içerisine dahil ettik. Coğrafi işaretli ürünler demek, Tokat'a gelen bir turistin veya bir misafirin Tokat'ta ne yenir, Tokat'tan ne alınır diye girdiği zaman internete, Tokat'taki coğrafi ürünler ortaya çıkıyor zaten. Burada da gerçekten şehir dışından da bayağı büyük talep var. Bu talepleri sağ olsun ustalarımız kalitesiyle, hizmetiyle karşılamaya çalışıyor.Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda bir 3 ürünümüz daha gelecek" dedi.

Editör: TE Bilişim