Prof.Dr. Fatih Yılmaz Kimdir ?

Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması

1974 Yılında Tokat’ta doğan Fatih Yılmaz, Lisans eğitimini 1997 yılında Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Yüksek Lisans eğitimini 2004 yılında Bilkent Üniversitesi, İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi (MATEFL) alanında, doktora eğitimini ise 2012 yılında Polonya, Jagiellonian Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanında tamamladı. Jagiellonian Üniversitesi Türkoloji bölümünde 2007-2012 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Yılmaz,  Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü, TÖMER Müdürü, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Yabancı Diller Bölüm Başkanı olarak birçok idari görevde bulundu. Atama öncesinde de Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Çalışma alanları: Yabancı Dil Eğitim, Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi, İhtiyaç Analizi ve Kültür aktarımı. Halen lisans ve Lisansüstü eğitim düzeyinde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi, dil öğretim yöntemleri, Dinleme Eğitimi derslerini vermektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim