İşte buna 'dur' demek için geziyoruz. Ben de dahil bütün siyasetçiler karşınızda hazır ola geçinceye kadar da bu geziler, bu beraberce milleti velinimet yapma kararlılığımız sürecek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere kara yoluyla Tokat'a geldi. Akşener ilk ziyaretini Zile ilçesine yaptı. Burada Akşener'e Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Teşkilat Başkan Yardımcısı Fatih Demirkol, Tokat İl Başkanı Ömer Sağol eşlik etti. Esnaf ziyareti sonrasında vatandaşlara seslenen Akşener, "Esnaf gezme nedenim, esnaf için müşteri velinimettir. Dolayısıyla en değerli milletim velinimet olmaktan çıktı, seçmen velinimettir. Seçmen siyasiye vekalet verir, hükümete der ki 'Sana vekalet verdim, beni yönet, hizmet et'. Muhalefete de der ki 'Sen benim avukatım ol, eksikleri gör, gündeme getir, yol göster'. Ve günün sonunda, seçim geldiğinde muhalefet görevini yapmışsa iktidar olur, iktidar görevini iyi yapmışsa devam ettirir. Karar sizde. Türkiye'de seçmen velinimet olmaktan çıktı, siz asılsınız, asilsiniz ama vekil size emreder oldu. İşte buna 'dur' demek için geziyoruz. Tam 21 aydır geziyoruz ve el ele birlikte ben de dahil bütün siyasetçiler karşınızda hazır ola geçinceye kadar da bu geziler, bu beraberce milleti velinimet yapma kararlılığımız sürecek" diye konuştu.

'BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Siyasetçinin hizmet üzerinden rekabet etmesini vatandaşın sağlayacağını ifade eden Akşener, "Siz bu meydana ben geldiğimde, bu esnafı ben gezmek için geldiysem, Meclis'te grubu bulunan bir partinin genel başkanı olarak buradaysam, karşınızda hazır oldaysam, bütün ağaları, bütün muhteremleri buraya getireceksiniz. 'Gelmeyene de oy yok' bunu diyeceksiniz. Hepsini karşınızda hazır ola geçireceksiniz. Bunu yapmak esnafın kalkınması için, çiftçinin, süt üreticisinin, yani üretenin gözle görülmesi için lazım. Birlikte başaracağız. Bakın biz herhangi bir organizasyon yapmadık ama bugün birlikteyiz. Bu kalabalıklar çoğalıyor ilçelerde, kendiliğinden oluşan bu kalabalıklar çoğalıyor. Bunun anlamı ne biliyor musunuz, bunun anlamı milletimiz kararını, Türkiye için, milletimizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için tüm haksızlığa 'dur' demek için şekillendirecek" ifadelerini kullandı.

Cennet Gibi Bir Yayla: Çevreli Kasabası Çatak Yaylası Cennet Gibi Bir Yayla: Çevreli Kasabası Çatak Yaylası

Akşener, esnaf gezisinin ardından Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Akşener, Turhal ilçesine geçerek esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Akşener, ardından Tokat kent merkezine geçti.

Editör: TE Bilişim