Tokat Devlet Hastanesi Acil Servis Uzmanı Dr. Aslı Yasemen Savaş, grip ve koronavirüs arasındaki belirtilerin aynı olduğunu belirterek, "Covid salgınıyla birlikte de influenza ve covid ayrımı arasında bir güçlük yaşanıyor. Belirti olarak ateş, halsizlik, burun akıntısı ve genel bir kırgınlık gözükür. Neredeyse covid ile aynıdır. Bunu ayırmanın net yolu test yaptırmaktır" dedi.

Tokat Devler Hastanesi Acil Servis Uzmanı Dr. Aslı Yasemen Savaş grip ve koronavirüs arasındaki belirtilerin benzer olduğunu belirterek vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istedi. Dr. Savaş, "Halk arasında grip dediğimiz, gribe etken olan virüsler genellikle ekim başı ile Nisan'a kadar etkili oluyorlar. Aynı zamanda covid salgınıyla birlikte de influenza ve covid ayrımı arasında bir güçlük yaşanıyor. İnfilaza özellikle tip A ve tip B olarak ikiye ayırılır. Belirtiler olarak ateş, halsizlik, burun akıntısı ve genel bir kırgınlık gözükür. Neredeyse covid ile aynıdır. Bunun ayırmanın net bir yolu test yaptırmaktır. Her grip belirtisi gösteren hasta, aksi ispat edilinceye kadar kendini covid olarak kabul etmelidir. Herhangi bir burun akıntısı, ateş, halsizlik belirtisi hastalar kendilerini diğer insanlardan izole etmelidir. İnsanlara fazla yaklaşmamalıdır. Toplu alanlarda bulunmamalıdır. Mutlaka hastaneye başvurarak test yaptırmalıdır" dedi.

'GENÇLER KENDİLERİNE ÇOK FAZLA GÜVENİYOR'

Pandemi polikliniğinde salgının ilk başlangıcından bugüne çalıştığını söyleyen Savaş "Son zamanlarda görmekteyim ki genel durumu kötü olarak bize başvuran genç hastaların hemen  hemen  hepsi aşısız olduğunu ifade ediyor. Halk arasında, sosyal medyada aşı karşıtı bazı grupların aktif olarak rol aldığını görüyorum. Tabi ki ülkemizde fikir özgürlüğü var. Aşı zorunlu değil ama bilmemiz gerekir ki aşı gerçekten çok koruyucudur. Bizler aşı sayesinde sağlıklı bir şekilde görevimizi yapmaktayız. Biz de covid geçirdik ama ayakta hafif atlattık. Maalesef gençler kendilerine çok fazla güveniyorlar. 'Biz sağlıklı besleniyoruz, bize bir şey olmaz' diye düşünüyorlar ancak bu çok yanlış. Çünkü hastalık birden geliyor ve çok hızlı bir şekilde seyrediyor. Mutlaka herkesin aşı olmasını öneriyorum" diye konuştu.

Sulusaray Depreminden Etkilenen Çocuklar Tokat'ta  23 Nisan Coşkusu Yaşadı Sulusaray Depreminden Etkilenen Çocuklar Tokat'ta 23 Nisan Coşkusu Yaşadı

Editör: TE Bilişim