Ülkemizin 200 yıllık demokrasi arayışları ve milletimizin talepleri sonucunda 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçirilmiştir. 

Doğrudan milletimizin iradesiyle hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerle uygulanmaya başlamış ve aziz milletimiz yaklaşık 26,5 milyon oyla liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir.

Lezzet Ormanda Trt 1 Ekranlarında Lezzet Ormanda Trt 1 Ekranlarında

Demokrasimize ve Cumhuriyetimizin özüne uygun olan sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Ve bu sistemin sahibi de milletimizin ta kendisidir.

Yeni sistemle birlikte ülkemiz bölgesinde önemli bir güç haline gelmiş, bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verme imkânına kavuşmuştur.

Elbette her değişim zaman almaktadır.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz 4,5 yaşında olmasına rağmen kendi içinde sağladığı imkânlarla artık oturmuştur. Mecliste aylarca seçilemeyen Cumhurbaşkanları (1980-124 tur), kurulamayan koalisyonlar, hükümet deviren gensorular ve hantal bürokrasi artık tarihe karışmıştır” dedi.

Milletvekili Arslan: “Muhalefetin şöyle bir iddiası var; ‘Recep Tayyip Erdoğan kimseye sormadan her şeyi kendisi yapar,  Hayır, Recep Tayyip Erdoğan öncelikle milletin talebine bakar, sonra kurumların görüşleri ve analizlerini toplayıp istişare eder ve öyle karar verir. Ama en önemlisi bunları yaparken eski sistemin hantallığından kurtulup çok hızlı hareket eder. Milletimizin gündeminde ne varsa bizim gündemimizde, Ak Parti’nin gündeminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde de o vardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi birçok konuda olduğu gibi muhalefete de olumlu etki etmiş, muhalefeti de dönüştürmüştür. Bugün birbirine hiç benzemeyen altı partinin aynı masada buluşmasına, iktidar hayalleri kurmalarına imkân sağlamıştır. Ancak üzülerek söylüyorum; bazı konularda muhalefete etkisi olamamıştır. Aziz milletimizin değerlerine hakaret etmelerine çözüm getirememiştir, Ordumuza hakaret etmelerine engel olamamıştır, Yargıya hakaret etmelerine engel olamamıştır, Ülkemizin göz bebeği, birçok ülkenin satın almak için sıraya girdiği insansız hava araçlarını küçük görmelerine, yapanlara hakaret etmelerine engel olamamıştır.  Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın muhalefet partisi genel merkezinde ‘incitilmesine’ engel olamamıştır. Aziz milletimiz bu hakaretlere ve koalisyon özlemlerine gereken cevabı bu yıl yapılacak seçimlerde verecektir. Milletimizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakına ve Türkiye Yüzyılı Vizyonumuza gereken desteği vererek, milletimizin değerlerine hakaret edenlere izin vermeyeceğine inanıyor, heyetinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim