Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, tüm kitaplarını ve onarımını üstlendiği tarihi binayı Tokatlıların hizmetine vakfedecek.

Chp Genel Başkan Adayı Özgür Özel Tokat’ta Chp Genel Başkan Adayı Özgür Özel Tokat’ta

Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde yüzlerce vakıf eserinin onarılması talimatını vererek yeniden tarihe kazandıran Ak Parti Tokat Milletvekili Beyazıt, Tokat’ta da virane durumda olan birçok eserin yeniden Turizme kazandırılmasını sağladı. 900 adımda 900 yıllık tarihin yaşandığı Sulusokak mevkiinde hanlar, kervansaraylar ve camilerden oluşan birçok eserin onarımını gerçekleştirerek, gün yüzüne çıkmasını sağlayan Beyazıt, aynı çalışmaları ilçelerde de gerçekleştirdi.

2 YIL ÖNCE SATIN ALDIĞI BİNAYI VAKFEDECEK

Tarihi eserlere ve vakıflara olan hassasiyeti ile bilinen Milletvekili Beyazıt, yaklaşık 2 yıl önce satın aldığı tarihi bir binanın da aslına uygun olarak onarımını yaptırdı. Beyazıt bina içerisinde sahip olduğu önemli eserlerden oluşan bir kütüphanenin de hazırlıklarına başladı. Kütüphanenin tamamlanması sonrasında Milletvekili Beyazıt, binayı içerisindeki tüm yazılı eserlerle birlikte vakfetme kararı aldı.

RESTORASYONU KENDİ İMKÂNLARI İLE YAPTIRDI

Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, vakfedeceği eserlerle ilgi yaptığı açıklamada: “Eski bir binayı satın aldım ve kendi imkânlarınla yaptırıyorum. Onarımı da henüz bitti. İnşallah bu binayı bir vakıf haline getiriyorum ve orayı da vakfa bağışlamak sureti ile Tokat'ın ve Tokatlıların hizmetine sunacağım. Yani bir konağı, Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış birisi olarak, kitaplarımla birlikte neyim varsa, oraya vakfedeceğim. Böyle bir hayalim var" dedi.

Editör: TE Bilişim