MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Erbaa Belediyesini Ziyaret Etti MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Erbaa Belediyesini Ziyaret Etti

Tokat Kent Konseyi, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ı konuk alarak başlattığı “Şehrimizi Konuşuyoruz” sohbetlerinin ikincisini CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın katılımları ile gerçekleştirdi. Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ile birlikte, konsey yöneticileri ve çalışma grubu başkanları ile birlikte gerçekleşen sohbette, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, şehirle alakalı düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Gürbüz: “Şehri Güzelleştirmek Hepimizin Elinde”

Kent Konseyi toplantısı Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde düzenlendi.Teravih namazından sonra başlayan sohbetin moderatörlüğünü yapan konsey yöneticisi Şaban Banaz, yaptığı açılış konuşması sonrasında sözü Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’e bıraktı. Gürbüz, Kadim Durmaz’ı da takdim ettiği konuşmasında: “Sayın Vekilimiz bu şehrin çocuğu ve vekilliğinden öncesi de sivil toplum örgütlerinde görevler aldı, şehrin dertlerini biliyor. Onun için bugün şehre dair güzel bir sohbet olmasını temenni ediyorum. Şehri güzelleştirmek hepimizin elinde, insanların çok olduğu yerde mutlaka dertler olur. Dertlerin olması normaldir, bunların olduğu yerde çözümüyle ilgili istişareler yapmak, hep beraber paylaşımlarda bulunmak kıymetlidir. Çok değerli büyüğümüz, sayın Milletvekilimizden de şehrimizin her anlamda gelişimi için sohbetimizi yapacağız, sorularımız olacak, yanıtlarını alacağız. Bu şehre dair öngörüleri, hayalleri vardır. Onları dinleyeceğiz. Bu şehir hepimizin, gidecek başkaca da bir şehrimiz yok. Daha güzel daha yaşanabilir olması, dertlerini çözüp daha müreffeh bir hayat sürmesi için varız. Katılımından dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyoruz” dedi. Milletvekili Kadim Durmaz, gelişim için doğru bir planlama olması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında: “Un var, yağ var, şeker var… Maalesef sivil toplum örgütlerinde sosyal proje sorumluluğu yok” ifadelerini kullandı. Tokat Milletvekili Kadim Durmaz:“KentKonseyleri bana göre insanın yaşamını doğrudan ilgilendiren her konuda sosyal sorumluluk takibini yapmalı. Siyasilere ödev verin. Bu nazik davetinizi de son derece kıymetli buluyorum. İyi şeylerin sürdürülebilir olması gerek. Var olan gücümüzün her tarafta hissedilmesi lazım. Doğru bir planlama üzerinde yol alalım. Un var, yağ var, şeker var… Maalesef sivil toplum örgütlerinde sosyal proje sorumluluğu yok. Aidiyet ve kentlilik bilinci olmadan olmaz. Bu kentin insanı biraz fazlaca munis! Kentin hedefi olacak. Dosyaları olacak. Şehrin bürokratına o dosyalar verilecek. İnsanları asla ve asla birbiri ile hasım yapmadan şehrin yatırım programı olacak. Ben sana onurumu, oyumu verdim, diyebilmeli, takibini yapmalı. Tokat insanı ‘0’ kan grubu gibi hep genel verici, artık ‘AB’ grubu gibi genel alıcı olmayı da bilmeli. Doğayı ve çevreyi yaşanabilir kılmadan hiçbir şey olmaz. Anadolu insanının güzelliğini iyi şekilde kullanmalıyız. Biz memnuniyetimizi dostlara, eksiğimizi kendimize söyleriz” ifadelerini kullandı. Sohbet sonunda Tokat Kent Konseyi’nin konuklarına takdim ettiği “Elvan Yazmalar Diyarı Tokat” kitabı Başkan Abdullah Gürbüz tarafından Milletvekili Kadim Durmaz’a günün anısına hediye edildi ve hatıra fotoğrafı ile toplantı son buldu.

Editör: TE Bilişim