Başkan Önal eski devlet hastanesi binasının üniversiteye tahsisi noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını üniversitenin de binaların yıkımı için süreci hızlandıracağını söyledi. Önal ayrıca yıkım için boşatılmasına karar verilen Hükümet Konağının 2022 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını belitti.

Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Oğuzhan Önal sonra uzun süredir atıl durumda kalan Eski Devlet Hastanesi binasının  yıkılıp yerine yeni bina yapılarak kullanılacağını belirterek, “Eski devlet hastanemizin yeri ile ilgili süreç biraz uzadı. Buraya üniversitemizin sağlık fakültesi ve sağlık yüksekokulu yapılması noktasında talepleri olmuştu. Mevcut üniversite binasının yanındaki  bina koruma altında,ora ile ilgili talepleri olmuştu, Sağ olsun vekillerimizin uğraşıları sonucu buranın üniversiteye tahsisi noktasında karar aldık. Biliyorsunuz kurumların kendi alanlarını vermesi sıkıntılı oluyor. Sağlık Bakanlığı da bina ile ilgili ketum davrandı ama sağ olsunlar milletvekillerimizin gayretleriyle biz oranın tahsisini yaptırdık. Üniversitemiz oralarda incelemeler yaptılar. Biraz süreç uzayınca 2 hafta önce ben rektör hocamızla görüştüm. Erbaa’ya davet ettik kendisini. ‘Bura ile ilgili ne yapacaksak değerlendirelim sıkıntı oluyor alan boş olduğu için’ dedim. Rektör hocamız, belediye başkanımız, siyasi partilerden, STK’ların ve kaymakam beyin de olduğu bir toplantıyla hızlı bir şekilde talimat verdiler. Bugün inşaat daire başkanlığı orada inceleme yapıyor. Yıkım ihalesine çıkacaklar. Onlar da değerlendirdiler. Oradaki iki bina da tamamen çürük gözüküyor. Komplesi yıkılacak. Kısa sürede Erbaa’ya yakışır şekilde sağlık yüksekokulu yapılacak. Biz üzerimize düşeni yaptık. Tahsis noktasında üniversiteye devrini yaptık. Onlar da hızlandıracaklar şu aşamada.” dedi.

OKULLAR  YENİDEN YAPILIYOR

Başkan Önal ‘’Bu yıl milletvekillerimizin  desteği ile depreme dayanıksız olup yıkılan 6 tane okulumuz yeniden yapılıyor. 4  okulumuzda güçlendirme çalışmaları yapılıyor.  Engelli kardeşlerimiz için Özel Eğitim uygulama okulu yapılıyor. Yıllardır eksikliği vardı bu dönem inşaatın yaklaşık yüzde yetmişi bitmek üzere. Gökal'da çok programlı lise, anaokulu yapılıyor.  Eski 75. Yıl  Yurdunda bugün itibariyle bilim sanat merkezi olarak genç kardeşlerimiz Tokat'a gitmek zorunda kalmayıp burada o eğitimlerini alabiliyorlar. Atatürk ortaokulu 'da yeniden yapılıyor. Eğitimde güzel çalışmalar var.

ERBAA’YA YAKIŞAN BİR HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

Başkan Önal boşaltılması için çalışmaların başladığı Hükümet Konağının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını kaydederek “Daha önce tespitleri yapıldı. Erbaa Hükümet Konağımızla ilgili çürük raporları var. Burasıyla ilgili İçişleri Bakanlığımızdan talimat geldi. 1 Ay içerisinde boşaltılması, 2022 yılı içerisinde de acil ve hızlı bir şekilde yeni ve modern Erbaa’ya yakışacak bir Hükümet Konağı yapılacak. Kaymakamlık binamız Eski Hükümet Konağının olduğu yere taşınacak organize sanayi ile birlikte. Tapu Müdürlüğü eski Diş Polikliniğinin olduğu yere taşınacak. Nüfus belediyenin girişindeki yere taşınacak. Sosyal Hizmetler ve Vakıf müftülüğün yukarda ki lojmanların olduğu kata taşınacak. Milli Emlak ise merkezdeki sağlık ocağının en üst katına taşınacak. Bu şekilde 2022 sonunda Hükümet Konağını Erbaa’mıza kazandırmış olacağız. 2022 yılı içerisinde Hükümet Konağını tamamlamış olacağız. Arkadaki kurumlar daha önce boşaltılmıştı yer müsait istediğimiz standartlarda. Bugün Niksar’da yapılan hükümet konağı 4500 metrekare Erbaa’da yapılacak olan 6000 metrekare.” İfadelerini kullandı.

DÜDEN GÖLÜ KARADENİZ’E AÇILACAK

Başkan Önal ‘’ Erbaa'nın en değerli mesire alanlarından biri olan Düden Gölü,bölgesinin A tipi mesire alanı ve Erbaa Şehir Ormanı olarak  projelendirilip ihale aşamasına geldi.Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 500 dönüm Düden A Tipi Mesire Alanı (Kırevleri-Macera Parkı-Çadır Karavan Alanı-İskele-Hizmet ve İdari Tesis-Köprü-Otopark) ve 52 dönümlük Erbaa Şehir Ormanı (Kır Lokantası-Kır Kahvesi-Seyir Terası-Flora Tanıtım Alanı-İbadethane-Otopark) projeleri tamamlanmış olup ihale aşamasına geldi.Ayrıca Gökal grup yolu ve  feribot yolu (Hasan Uğurlu Barajı) yapılarak Düden Gölünü Karadeniz’e açmak istiyoruz ‘’dedi.

TBMM, 'İsrail-Filistin' Gündemiyle Toplandı TBMM, 'İsrail-Filistin' Gündemiyle Toplandı

10.000 KİŞİLİK ŞEHİR STADYUMUNU ERBAA'YA KAZANDIRDIK

Başkan Önal ‘’Spor noktasında 10.000 kişilik şehir stadyumu bitme aşamasına geldi. Mevcut stadyumun olduğu yerde şu anda ihalesi gerçekleştirildi, yer teslimi yapıldı inşaatına başlanıyor. Kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuz yapılıyor. Stadyumun olduğu yere de ön proje çalışmaları devam ediyor, çok güzel bir park projesini İnşallah Erbaa'ya kazandıracağız.  İçerisinde yürüyüş yollarının, kaykay pistinin, dinlenme alanlarının, voleybol sahalarının, basketbol sahalarının, bisiklet yollarının olduğu çok güzel bir 35 dönüm alan üzerine Gençlik Spor Bakanlığı üzerinden de Spor Park projesini önümüzdeki dönemde stadyum taşıdığında burada değerlendirmeyi düşünüyoruz’’dedi.

HEDEFİMİZ  BEŞ BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Başkan Önal '' Üniversite noktasında da daha önce 18 tane bölümün açılmasının onayını almıştık. Bu dönem meyvelerini almaya başladık 5 tane bölümümüz açılıyor; Hemşirelik, Türk Dili ve Edebiyatı, Radyo Televizyon Programcılığı, Evde Hasta Bakım ve Optisyenlik bölümlerini öğrenci alımına başladı.  Bunlar Erbaa için çok güzel gelişmeler, bunların içerisinde hemşirelik ve Türk dili edebiyatı 4 yıllık, İnşallah fiziki imkanlarında gerçekleştirdikten sonra 18 tane bölümün Erbaa'ya açılmasını sağlayacağız. Üniversite için eski hastane binasının yerini sağlık bakanlığından üniversiteye tahsisini gerçekleştirdik.

Üniversite bu alanda şu anda incelemelerini yaptı, binalardan 2 tanesi çürük gözüküyor ya mevcut bir bina rehabilite edilecek veya yıkılıp yeniden komple bir bina yapılabilme durumu var.  Eski tekel binaların olduğu yerleri de üniversite için yurt olarak değerlendirmek istiyoruz.Şuan 1.800 öğrencimiz oldu, hedefimiz  tüm bölümlerin öğrenci alıp öğrenci sayımızı  5.000 öğrenciye ulaşmasını istiyoruz’’dedi.

ERBAA'YI  KESME ÇİÇEK MERKEZİ YAPACAĞIZ

Başkan Önal ‘’Tarım noktasında da çok güzel çalışmalarımız var. 1000 dönüm sera Bölgesi özel idare üzerinden hazineden kiralandı, altyapı ihalesini gerçekleştirdik. Buranın elektriğini, suyunu, yolunu her şeyi hazır bir şekilde beşer dönüm parseller şeklinde çiftçilerimize, özellikle kesme çiçekçilik yapan çiftçilerimize burayı Özel idare üzerinden tahsil edeceğiz. Kesme çiçekçilik noktasında da tarımsal kalkınma desteklemeden yaklaşık 15 milyonluk desteğin 12 milyonu devletimiz tarafından çiftçilerimize hibe edildi.  Erbaa'yı özel idaremizin de desteği ile kesme çiçekçilik noktasında merkez yapmayı düşünüyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim