Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil


Geçtiğimiz hafta yetkililerden alınan bilgiye göre Erbaa’da koronavirüs vakalarında azalmaların görüldüğünü duyurmuştuk. Bir ay önce tamamen kırmızı rengin hakim olduğu Erbaa koronavirüs tablosunda kırmızı rengin yerini maviye bırakmaya başladığı görüldü. Son bir haftada tabloda ortaya çıkan olumlu veriler tam kapanma sonrasında normalleşme için uygun bir zeminin oluşabileceği ihtimalini artırdı.
29 Nisan’dan başlayıp 17 Mayıs tarihinde sona erecek tam kapanma öncesinde Erbaa’da koronavirüs tablosunda yaşanan iyileşme kapanma sonrası tablonun tamamen maviye dönmesi umutlarını yeşertti. 
Ortalama karantina süresinden daha uzun sürecek tam kapanma sürecinde kurallara uyulduğu takdirde Erbaa’da koronavirüs tablosunun özlenen seviyeye ulaşması bekleniyor. Yetkililer tam kapanma sürecinin salgının önünün kesilmesinde etkili olabilmesi için kurallara tam uyulmasının önemli olduğu noktasında birleşiyor.

Editör: TE Bilişim