Bafra Nokulu hafif tatlı bir hamur işi. Bayramlarda Bafralıların olmazsa olmazı. Bir günde on ev ziyaret etseniz on kere yiyeceğiniz bayram yiyeceği. İtiraz kabulü mümkün değil, o nokul yenecek.

Çok bereketli bir lezzettir. Bu ölçülerden birkaç tepsi çıkıyor.  Ben fazla kalanları dondurucuya atıyorum. Canınız istedikçe çıkarıp tüketebilirsiniz.

KIYIR KIYIR NOKUL TARİFİ

- Yarım paket yaş maya

-2 bardak süt

-1 cay kaşığı tuz

-1 bardak sıvıyağ̆

-1 yemek kaşığı sirke

-Alabildiği kadar un

Açarken hamuru;

Yarım su bardağı nişasta

Yarım su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN

-Üzüm

-Ceviz

Bayram Tatilinde Tokat'ın En Çok Ziyaret Edilen Yeri: Taşhan Bayram Tatilinde Tokat'ın En Çok Ziyaret Edilen Yeri: Taşhan

-Şeker

Arasına sürmek için

-Sıvıyağ̆

Bütün malzemeleri kabımıza alıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. Unu ölçülü ekleyiniz. Hamurumuzu 30 dakika mayalanması için  bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 5 çeşit parçaya bölüyoruz. Hamurlar tek tek oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz. Açma esnasında bir kase içerisinde karıştırdığımız un ve nişasta yardımı ile açalım. Hamurunuzu açabildiğiniz kadar acın. Ne kadar çok acar ince yaparsanız o kadar kıyır kıyır olur.

Açtığımız hamurumuzun içerisine önce sıvıyağ sürün ince bir kat hazırladığımız üzüm, şeker ve ceviz karışımından serpiştiriyoruz. Kol böreği yapar gibi bastırmadan gevşek bırakarak sarıyoruz. Ben hamuru sağdan soldan 2 uzun parça şeklinde sardım. İstediğiniz kalınlıkta dilimler haline getirip tepsiye alıyoruz ben 3-4 cm genişliğinde  kestim. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Mayalanmasını beklemeden üzerine yumurtalarını sürüp 180 derece de 35 dk. pişiriyoruz. ( Pişirme süresi fırına göre değişebilir)

Afiyet olsun

PÜF NOKTALAR

Ayalama yok.

Aralarına sıvıyağ sürmeyi unutmayın.

Yarım paket maya koyun.

Açarken un ve nişasta karıştırın.

Hamuru açtığınız una muhakkak nişasta ile karıştırın.

Pişince fırının içerisinde bırakın 10-15 dk kurusun. Çıtır çıtır daha güzel oluyor.

AFİYET OLSUN  

Editör: TE Bilişim