Konser ve etkinliklerin aranan ismi olan Ayşegül Pınar pandemi döneminde de boş durmadı ve o güzel sesi ve yorumu ile harika bir türkü ile hayranlarına bir klip armağan etti.

Tokat’ta 480 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor Tokat’ta 480 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor

Erbaa Keçeci Köyü nüfusuna kayıtlı olan sanatçı Ayşegül Pınar, icra ettiği sanat alanında da bir eğitmen olarakta görev yapıyor.

Müzik öğretmenliği ile müziğe yatkın çocuk ve gençlere eğitim veren sanatçı, Türk Halk Müziği'ne eserlerinin yanı sıra bilgi birikimiyle de katkı sağlıyor. Sanat adına sanata, sanatçıya ve sanat severlere karşı görevini layıkıyla yerine getiren Ayşegül Pınar yöresinde de sevilen bir sanatçı konumunda. Türkülerin sultanı ve sazın prensesi olarak yörede nam almış sanatçı yeni klibiyle de adından çokça söz ettireceğe benziyor.

Tokat yöresi ve geniş manada Kelkit Vadisi'nin türkü bacısı olan sanatçı, başta memleketi Tokat yöresi olmak üzere tüm yurtta olmak üzere yurtdışın dada yörenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.  

Ayşegül Pınar yeni klibiyle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; insanlarımız 100 yılda bir gelen bir salgınla karşı karşıya, böylesi durumlarda türkülerimiz toplumun içindeki nefesidir. Söyleyemediklerini söyleme sanatıdır. Bizler toplumun bu söylemediği, haykıramadığı duygularının tercümanı olmaya çalışıyoruz. Umarız ki bu salgın en kısa zamanda tüm dünyayı terk eder ve türküler acıları değil, sevinçleri haykırdığımız namelerimiz olur diye konuştu. Pınar son klibiyle de bu sıkıntılı döneme bir nebze de can katmak ve toplum psikolojisine pozitif katkı sağlamak amacını güttüğünü dile getirdi. Bizler sazımız ve sözümüzle halkımızın hislerine tercüman oluyoruz dedi.

Editör: TE Bilişim