2.2. MİLYAR LİRA YATTIRIM
Tokat’ın önemli değerlerinden biri olan Alpu Barajı’nın suyunun çiftçiye ulaşmasına yönelik yatırımların devam ettiğinin altını çizen Özlem Zengin, “Alpu Barajı Sulaması İkmali sözleşmesi imzalandı. Bir an önce yapılacak kanallarla Alpu Barajının suyu çiftçimizin, köylümüzün kullanımında olacak. Alpu barajı can verdiği bölgeler için tarım ürünlerinin yetiştirilmesi noktasında önemli bir yatırım aracıdır. Sulama bağlantılarının tam olarak hayata geçmişiyle birlikte ürün çeşitliliği artacaktır. Kuru tarım yapılan yerlerde verim yükselecektir Tokat'ta baraj, sulama ve su işleri alanında toplam 2.2 milyar lira yatırım yaptık. 6 baraj, 1 gölet, 7 sulama tesisi, 1 arazi toplulaştırma, 157 taşkın koruma tesisi ve 14 HES tesisi yaptık” ifadelerini kullandı. 
Tokat’ın tarımda bir değer ve marka olduğunu, bunun bilinci ile hareket ettiklerini anlatan AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin, “Tokat’ı tarım noktasında çok iyi bir noktaya getirme mücadelesi içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Tokat’ın birçok köyünde meydana gelen dolu ve sel felaketi sebebiyle çiftçilerimiz zarar gördü. Çiftçilerimizin her daim yanındayız. Yaraları sarma noktasında atılması gereken tüm adımları da atıyoruz. Buradan bir kez daha çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Akşener’den '23 Nisan' Mesajı Akşener’den '23 Nisan' Mesajı

ÇİFTÇİMİZİN HEP YANINDA OLDUK
Zengin açıklamalarında şu hususların üzerinde durdu:
“Genç çiftçilerimize hibe desteği sağlıyoruz. Genç nüfusun köyde yatırım yapmasını ve tarımsal nüfusun gençleşmesini sağlayacak köye dönüş projeleri başlattık. 
Tokat'ta 27 Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 28,4 milyon lire kredi desteği sağladık. Üreticilerin birleşip güçlenmesine katkıda bulunduk. Tarımsal kooperatiflerinin borçlarını yapılandırdık. 
Tokat'ta son 13 yılda sertifikalı tohumluk, sertifikalı fide/fidan kullanan çiftçilerimize 8 milyon lire destek verdik. Sertifikalı tohumluk üretimine ise; 2008 yılından bugüne toplam 1,19 milyon lira destek sağladık. Tokat'ta tarımsal üretim değeri 618,5 milyon liradan 5.5. milyar liraya çıktı. Tarımsal hasıla da 764,6 milyon liradan 2.8 milyar liraya yükseldi.”

Editör: TE Bilişim