Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından söz alan Beyazıt; İyi bir insan, iyi bir eş, iyi bir baba olmasının dışında vatanını sımsıkı kucaklayan yiğidim, Sevgili yeğenim, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım…

Şırnak'ta seçimlere müdahale için gönderilen PKK'lı terörist yakalandı Şırnak'ta seçimlere müdahale için gönderilen PKK'lı terörist yakalandı

Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıradağlar gibi duranlarındır,
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir.
Tek derdi vatan, millet ve bayrak olan, Vatanın bölünmez bütünlüğü için, vatanın dört bir yanında hatta sınırlarımızın çok ötesinde al bayrağımızı gururla göğsünde taşıyan bir asker,şartlar ne olursa olsun dağ, taş, bayır, yağmur, kar, fırtına demeden iman dolu yüreği, sarılmaz inancı veyüreğinde vatan ve milletaşkıyla vatanına hizmet eden bir kahraman Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım…
15 Temmuz 2016'da ülkemize, milletimize, demokrasi ve milli iradeye karşı gerçekleştirilmeye çalışan kalkışma esnasında görev yaptığı Kayseri 1. Komando Tugayı’nda "Bir tek asker bile kışladan dışarı çıkmayacak" emriyleülkesine ve vatanına olan bağımlılığını büyük bir gururla yenilemişti Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım.
Başarıyla giden yolda inatçı, kararlı ve güven veren, dışardan sert bir yapıya sahip olsa da emrindeki askerleri kendi evladından ayırt etmeyen, askerlerinin de kendisine ‘baba ve kahraman’ diye haykırdığı şefkat, erdem ve merhamet dolu Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım.
Silah arkadaşlarının ön adını ‘kahraman’ diye ifade ettiği yiğidim..
Ve Kato Kahramanı Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım…

Terör örgütünün belini kıran, kaldıkları yerleri silah arkadaşlarıyla beraber terör örgütlerine dar eden, teröre karşı destan yazan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım..

Dağlarda başlayan askerliği dağlarda biten kendi ayağının değmediği hiçbir yere askerlerini göndermeyen, korkusuz yüreği cesaret dolu vatan sevgisini iliklerine kadar hisseden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım..

Henüz Üsteğmen iken yazmış olduğu ‘Hanke’ye Ağıt’ şiirindeki;
Doksan kişiydik biz o gün
Aç, susuz, uykusuz
Nasır tutmuş ayaklarla yürüyorduk Kaygusuz
Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların
Ayrım Hanke Yaylası´nda, yeşerirken umutlarım
Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara
Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara
Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla
Uyan Hanke, geliyorum, heybetimle, havamla.
Dizelerinden anlaşıldığı gibi Vatanı için verdiği mücadele ve sonrasında korkmadan, yılmadan, büyük bir onur ve gururla vatanı için vereceği mücadelesiyle milletimizin umutlarını ışık olan komutanŞehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım..

Şahadetinin dördüncü yıldönümünde kahraman Şehidim Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım senirahmetle ve minnetle anıyorum.
Hakkımız Helal olsun hakkını helal et paşam
Vatan sana minnettar yiğidim diyerek, Daha sonra Çanakale'den getirilen toprak, şehidin mezarına serpildi.

Editör: TE Bilişim