Memur-Sen Erbaa Temsilcisi Ömer Çetin basın açıklamasında Filistin-Türkiye kardeşliğine vurgu yaparak “Filistin şehidinin tabutuna Türk bayrağı sarılıyorsa bunun bir anlamı var. Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldıran Siyonist İsrail’i tüm dünyanın önünde kınıyor ve lanetliyoruz. Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri evlerinden zorla çıkararak mülklerini gasbetmesinin ardından, başta Mescid-i Aksa olmak üzere, Filistin’in çeşitli yerlerinde başlayan gösterilerde Siyonist İsrail’in uyguladığı şiddeti eğitim bir sen olarak 81 ilde yaptığımız eylemlerle kınıyoruz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın ifade ettiği gibi İsrail’in bir terör ve işgal devleti olduğunu en güçlü şekilde vurgulayarak, İsrail’de eğitim gören ilkokul çocuklarının dahi ırkçı, Arap ve Müslüman düşmanı olarak yetiştirildiğini, İsrail’in devlet felsefesinin de bu kin ve düşmanlık olduğunu ifade ediyoruz. Tüm Türkiye'de toplum vicdanını harekete geçirmeye çalışan insanlar olarak diyoruz ki, ‘Kudüs davası yalnız değildir, oradaki Müslümanlar yalnız değildir. Kanımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki duyarlı insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. En ufak hadisede tepki göstermekten geri durmadık ve durmayacağız” dedi .

Ölümlü Kazaya Karışan Kayserispor Başkanı Çamlı: Kırmızı Işıkta Geçip Aniden Önüme Geldi Ölümlü Kazaya Karışan Kayserispor Başkanı Çamlı: Kırmızı Işıkta Geçip Aniden Önüme Geldi

 

İslam dünyasının Filistin konusundaki duyarsızlığını üzülerek takip ettiklerini ifade eden Çetin, “İsrail'in kınanmasından bıktık artık. İsrail’in durdurulması konusunda Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kınamanın ötesinde tüm Müslüman devletlerin birlikte harekete geçerek eylem yapmalarının zamanının çoktan geldiğini düşünüyoruz. Bu yönüyle İslâm dünyasını ve dünyayı Siyonist zulmüne karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz! Orada yaptıkları zulmü hak olarak, meşru olarak gören bir anlayış var. İsrail’in süslü cümlelerine asla aldanılmamalıdır. Kudüs, insanlığın ortak değeridir; Mescid-i Aksa, insanlık onurudur. Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te direnen kardeşlerimizi buradan selamlıyor, tüm Türkiye’nin Filistin’le beraber olduğunun altını çiziyoruz” sözleri ile basın açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim