Hafif Ticari Araç, Şarampole Devrildi; 2'si Ağır, 7 Yaralı Hafif Ticari Araç, Şarampole Devrildi; 2'si Ağır, 7 Yaralı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu destek paketinin ne zaman yatırılacağına dair yaptığı açıklamada. Esnafa 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemelerinin 10 Hazirandan itibaren ödenmeye başlayacağı bilgisini vermişti.

Hibe desteği kapsamında 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara yaklaşık olarak 4 milyar 622 milyon liralık destek ödemesi gerçekleştirilecek. Bunun için esnaflar iki gruba ayrıldı ve gruba göre 3 bin veya 5 bin TL destek alma hakkına sahip olunacak.

Birinci grupta yer alan işletmeler 5 bin TL destek alacak. İşte birinci grupta yer alan işletmeler: kahvehane, kantinler, kafe, hamamlar, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, öğrenci yurtları, lunaparklar, kırtasiyeler, internet kafeler, düğün salonları.

İkinci grupta yer alan işletmeler ise 3 bin TL destekten faydalanacak. 2. grupta yer alan işletmeler şu şekildedir: onarım, bakım, tamirat, seyyar satıcılar, kaporta işleri ile uğraşanlar, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, hırdavatçılar, oto yıkamacılar, oyuncak,kuru temizlemeciler, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, konfeksiyoncular,kurs işletmecileri tuhafiyeciler, zücaciyeler. Bugünden (10 Haziran) itibaren 3 bin ve 5 bin TL tutarında yardım ödemeleri yapılmaya başladı

Editör: TE Bilişim