Ziraat Mühendisi Çiğdem Uslu Yağcıoğlu ,Tarım  Bağ Ve Meyve Bahçelerine Kışlık Bakım Tavsiyeleri; Bağlarda üzüm hasatından sonra yaprakların yarısı döküldüğünde başlayarak, ilk uygulama olarak sulu kükürt, zehir ve bunların etkisini artırmak amacı ile yağ formatında yayıcı kullanılması bir sonraki sezonda salkım güvesi, pamuklu bit, bağ maymuncuğu, yaprak uyuzu vb. bir çok zararlının kontrolünde önemli derecede etkin rol oynayacaktır. Yayıcı kullanılmasının  önemi ilacı kabuk altına taşıyıp bitkinin her noktasına yayılmasını sağladığı için kabul altında kışlayan zararlıları etkisiz hale getirmesidir. Bağda önemli olduğu kadar fındık, ceviz, ve tüm meyve ağaçlarında kış öncesi aynı uygulamanın yapılması çok büyük yarar sağlayacaktır.

Tokat'ta Vali ve Erbaa Ticaret Odası Başkanı Arasında Anlaşmazlık Tokat'ta Vali ve Erbaa Ticaret Odası Başkanı Arasında Anlaşmazlık

    Bağ ve meyve bahçelerinde kışlık uygulamadan sonra yapraklar döküldüğünde, soğuk zararından korumak, oluşabilecek mantar hastalıklarına karşı tedbir amaçlı sonbahar döneminde %3 - %4 lük ilkbahar döneminde ise gözler patlamadan önce %2 lik bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.

Çitfçilerimizin ürün kalitesinin yüksek ve veriminin fazla olması Erbaamızın ekonomisi için önem arz ettiğinden bizler her zaman doğru ve en iyi hizmeti vermeyi hedef edindik. İyi bir üretim sezonu hasat zamanı değil hasattan sonra başlar, sağlıklı günler dileğiyle.

Editör: TE Bilişim