Sulusaray’da Olan Deprem Erbaa’da Hissedildi Sulusaray’da Olan Deprem Erbaa’da Hissedildi

İlçemizde altın arama ile ilgili çalışmalar başladıktan sonra siyanürün çevreye, toprağa, insanlara ve ekolojik dengeye zararlarından dolayı ilçemizde Yeşil Erbaa çevre platformu kurulmuştu.
 Platformun ilk başkanı Dr. Saffet Akkaya seçilmiş ve platformla birlikte 7 ay görev yapmıştı.
Akkaya ; yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; 
‘’Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nun Değerli Üyeleri
Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 4 Kasım 2020 tarihinde Erbaa’mızın vatanperver evlatları tarafından kurulan YESERCEV’in Platform Başkanlığı görevini 7 ayı aşkın süredir sizlerin desteği ile yerine getirdim.Erbaa’mızda bulunan meslek odaları, kooperatifler, siyasi parti teşkilatları, dernekler, muhtarlıklar, sendika temsilcilikleri ve belediye başkanlıkları tarafından oluşturulan platform bu süre içerisinde Siyanürlü ve Sülfürik Asitli Madenciliğe karşı çok başarılı bir mücadele vermiştir. Erbaa’mızın paha biçilemez kıymetteki vatan parçaları olan Sakarat ve Boğalı Yaylalarında açılması gündemde olan bu kirli maden projesine karşı başta bu yaylaların çocukları olan köylerimiz olmak üzere Erbaa’lıların yaşadığı her şehirden büyük bir dayanışma ortaya çıkmıştır.Geçen süre içerisinde yapılan sosyal, hukuki ve bilimsel çalışmalar neticesinde, Verusa holding ve onun türevi şirketler bir arpa boyu bile yol alamamıştır. Devletimizin duyarlı, ehil, vicdanlı bürokratları ve siyasileri sayesinde haklı mücadelemiz ilk günkü heyecanıyla devam etmektedir.
Değerli dostlarım, görev yaptığım Vakıf Üniversitesinin yeni öğretim yılında yüz yüze eğitime geçecek olması nedeniyle, Erbaa’mızdan ayrılmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden, Platform Başkanlığı görevimi platform kurulurken Divan Heyeti Başkanı olan Arif Yılmaz Köksal beye dün iade ettim. Görevi iade ederken, üzerimde emanet olan Platform Tüzüğünü, Erbaalıların siyanürlü madene hayır temalı 13.000 civarındaki imzasını, muhtarlık ve dernek vekalet yazılarını da teslim ettim. Platform Danışma kurulunun toplanarak yeni başkanın seçimi ve yeni görev dağılımının yapılması siz değerli başkanların takdirlerine maruzdur.
Bu haklı mücadelemizde bize destek veren başta Erbaa’lılar olmak üzere, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, her türlü STK başkanlarımıza, TEMA vakfına, köy ve mahalle muhtarlarımıza, hukuk adamlarımıza, karda kışta her türlü çalışmada hep yanımızda olan gençlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 
Erbaa’mızın üstü altından değerlidir’’dedi.

Editör: TE Bilişim