Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet  Kooperatif Başkanı Mustafa Narman gazetemize verdiği röportajda kooperatifin durumunu değerlendirdi.

Türkiye'nin En İyi 10 Lisesi Belirlendi ! Tokat Maalesef Türkiye'nin En İyi 10 Lisesi Belirlendi ! Tokat Maalesef

Esnafımızın Her zaman yanındayız.

''Pandemi Döneminde yani 2020 yılı ve 2021 yılının ilk beş ayında 54 Milyon TL kredi vererek esnafımızın yanındayız dedik. Biz göreve geldiğimizde kooperatifin 13 milyon tl plasmanı vardı. Pandemi döneminde verdiğimiz kredinin üç de bir kadar plasmanları vardı.

Özellikle asılsız ve yalan iddialara şöyle cevap vermek istiyorum ; hepimiz ticaret yapıyoruz. Herkes bilir ki  sattığınız mal veya kredi için senet yapılır. Bu sadece bizim yürüttüğümüz kooperatif için olan bir durum değil. Bu durum her yerde böyledir çünkü işimizi garantiye almak zorundayız. Sizlere soruyorum karşılığının gelmeyeceğini bildiğiniz halde malınızı verir misiniz? Ben Erbaalı esnaflarımızı sizleri düşünmek zorundayım,  şu durum da var tabi ki ; başvuru yapanları değerlendirirken bu adam bu parayı vermez o yüzden kredi de yok demiyoruz tabi ki.

Müracaat eden kişiye daha önce bankalarla bir sorun yaşayıp yaşamadığını soruyor eğer bir sorun yoksa Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğüne gönderip onay aldıktan sonra gerekli işlemleri en kısa süre içerisinde gerçekleştiyoruz.

Sorun olduğu taktirde bizim, devletimizin vergisiyle olan bu paraları nasıl vermemizi bekliyorsunuz. Bu konularda oldukça titiz davrandık. Eğer bu konularda bu kadar titiz davranmasaydık kooperatifimiz şu an ki bu durumlara gelemezdi. Rakam vererek konuşmak istiyorum .Kooperatifimiz 1967 yılından bugüne  kadar tam 54 yıldır bu kadar büyük ilerleme kaydetmedi.  3.5 yıl önce kooperatif' te %25 takip oranı 13 trilyon plasmanı vardı. Şuan ki durumda ise plasmanımız 83 milyon tl aradaki farkı siz düşünün. Her önüme gelene bu krediyi dağıtıp, dağıttığım krediyi toplayamazsam bunun sonucunda da kooperatif kapanırsa ne olacak. Bunları düşünerek hareket etmek zorundayım. Çünkü piyasada en düşük faizli para veren bizleriz.

DARBE YAPTI İDDİASI

Biz başkanlığa aşık değiliz, devletimizin parasını aslında milletimizin vergilerle toplanan parasını korumak durumundayız. Şartları uygun olan esnaflarımıza vermemiz gerekiyor. Yanlış bir başkanlık yapıyordu bizim iddiamız buydu haklı olduğumuzu da mahkeme kararıyla tescillemiş olduk.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Aday olmayı düşünen birinin iddiasına göre  bizler için 50 yılın en kötü kooperatif yapılanması denildi. Biz bu kooperatifi aldığımız zaman 250 Milyar paramız vardı. Şuan da 3 Trilyon 750 milyar paramız var. Rakamlara dikkat çekiyorum.

Eğer bu kötü yönetmekse evet kötü yönetiyoruz. Üye listesini vermedi iddiası var, işin gerçeği Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( KKVK) kapsamında veremiyoruz. PTT kanalıyla gönderebiliyoruz.

Esnaflarımızın desteğiyle aynı yönetim kurulu ile devam etmeyi düşünüyoruz . Seçimin hepimiz için Erbaa için hayırlısı ne ise o olsun.

Editör: TE Bilişim