Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri

Kaymakam Demirayak mesajında şu ifadelere yer verdi;“27 Aralık 1936'da hayata gözlerini yuman, duruşu ve eserleriyle Türk Milleti'nin gönüllerine taht kuran merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmış, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy'un millet ve vatan sevgisini, dürüstlüğü, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesaretini anlatmalı, yüksek ideallerini, davasını ve heyecanını yaşatmalıyız.
  Bu duygu ve düşüncelerle, milli hafızalara istiklalin yorulmayan kalemi olarak kazınan milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 86. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyor, muhterem hatıralarını saygıyla yâd ediyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim