TÜRKİYE Görme Engelliler Spor Federasyonunun himayesinde gerçekleştirilen B1 Futbol 1’inci devre ve 2’inci lig yükselme karşılaşmaları Tokat’ın Erbaa ilçesinde başladı. Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdan pandemi sebebiyle görme engelli sporunun da büyük kriz yaşadığını ifade ederek ilk takım sporlarını bu karşılaşmalarla başlattıklarını söyledi.


Görme engelli sporcuların pandemi sebebiyle 2020 Mart ayından bu yana oynayamadığı B1 2’inci lig 1’inci devre karşılaşmaları Tokat’ta başladı. 1 yıldır oynanamayan karşılaşmalara Tokat’ın Erbaa ilçesi ev sahipliği yaptı. 8 takımın mücadele ettiği ligde ilk karşılaşma Kayseri Erciyes Görme Engelliler Spor Kulubü ile Malatya Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü arasında oynandı.  Açılış seremonisine Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Gençlik ve Spor Erbaa İlçe Müdürü Rayif Ünal ile görme engelli sporcular katıldı. İlk karşılaşmanın başlangıç vuruşunu Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ile Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar yaptı.  Erbaa’da oynanan 2’inci lig ve 2’inci lig yükselme karşılaşmaları 7 Temmuz’a kadar devam edecek.


Erbaa Belediyesi olarak organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “Bu organizasyonun Erbaa'da yapılmasıyla ilgili bir saniye bile düşünmeden belli analizler yaparak dedik ki bizim başımızın gözümüzün üstünde yerleri var. Buyursunlar gelsinler dedik. Sizi burada gördüğümüz için çok büyük mutluluk duyuyoruz. Her zaman bu sporla alakalı diğer branşlarla alakalı elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz.” dedi.


“GÖRME ENGELLİ SPORU BÜYÜK KRİZ YAŞADI”


Pandemi sürecinin görme engelli sporunda da büyük kriz yaşattığını ifade eden Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan “Boyutları oldukça geniş olan bir pandemi süreci yaşadık. Ve hala da bugün bu pandemi sürecini atlatıp atlatmadığımız belli değil. Görme engelli sporu da büyük kriz yaşadı. Ne yapabildik? 2020 yılının Mart ayında kestiğimiz ulusal turnuvaları ancak 2021 Nisan ayında atletizm ve şimdi 28 Haziran’da ilk takım sporu olan B1 ile başlattık. B1 Görme Engelliler Spor Federasyonu için çok önemli. Özellikle insanların futbola olan düşkünlüğünü hepimiz biliyoruz. Hiç görmeyen kardeşlerimizin bu futbolu en iyi şekilde oynamaları, icra etmeleri, emekleri, gayretleri, mücadele azimleri B1 futbolunun ne kadar  önemli olduğu tüm görenler tarafından takdir edilen bir durum. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak Tokat ilimizin güzel ilçesi Erbaa’da turnuvaya başladık." şeklinde konuştu.

Erbaaspor 2.Lig Yolunda Son Adımlarını Atıyor Erbaaspor 2.Lig Yolunda Son Adımlarını Atıyor

Editör: TE Bilişim