Erbaalı İş İnsanı Yılmaz Kayalar'dan Öğrencilere Destek Erbaalı İş İnsanı Yılmaz Kayalar'dan Öğrencilere Destek

Gökal Belediye Başkanı Osman Akbulut yazılı bir açıklama yaparak, “60 Yıldır Faaliyette olan Gökal Güldere Halk Pazarımız beldemiz İnsanlarına ve Çevre Köy ve İlçelerden gelen çiftçi, esnaf ve tüccarlara ekmek kapısı olmuştur. Allah kuranlardan razı olsun. 25.07.2021 Pazar günü sabah üstü hiç istemediğimiz iki kavgalı olay yaşanmıştır. Maalesef kavgalar yatıştırıldıktan sonra taraflardan birisi evlerine döndükten sonra silahlı çatışma başlatmışlar ve sonuçta iki ölümlü olay üç kişide yaralı olarak Hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.

PAZARIMIZ BÖLGEYE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEKTİR
Gökal’in bir huzur beldesi olmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Osman Karabulut, “Gökal Belde Halkı olarak olaylardan çok üzüldüğümüzü, belirtiyor Güldere Halk Pazarımızda bundan böyle inşallah bu son olur diyor ve asla Pazarımızda böyle nahoş olaylar istemiyoruz. Güldere Halk pazarı uzun ve yorucu emekler, Gayretler, İnsanların büyük özverisi sonucu; Bölgemizde Halk pazarı hüviyetine kavuşmuştur. Esnafımıza, tüccarlara, çiftçilere, ayrıca Komşu köy, İlçe, İllerden gelen halklarımızın sosyal İlişkilerinin gelişmesinde yıllardır büyük katkı sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir” şeklinde konuştu.

112 ACİL İSTASYONU TEKRAR BELDEMİZE GELMELİDİR
Pazarın güvenliği konusunda yetkililerden talepte bulunan başkan Akbulut, “Sabit Jandarma Karakol kuruluncaya kadar Pazar günleri erken saatte jandarma Devriyeleri pazar güvenliğini sağlamalarıdır. Pandemi nedeniyle İlçeye çekilen; Gökal 112 acil İstasyonunun bu günkü olayda ne kadar önem arz ettiği görülmüştür. Tekrar hizmetine kaldığı yerden devam etmelidir. Ortaköy, Beykaya yol ayırımından itibaren Güldere Halk pazarına kalan 12 Km. Grup yolunun, bize söylendiği gibi Bayram sonu ihalesi yapılacak kısmının alt yapısı ile beraber biran evvel ihalesinin sonuçlandırılması gerekmektedir. Tokat Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İlçemiz İl Genel Meclisi Üyelerinden, Tokat Milletvekillerimizden Şahsım ve Belde Halkım adına yetkililerden beklentimizdir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim