Özsüt Lezzetleri  Erbaa’da Özsüt Lezzetleri Erbaa’da

Tokat İl Müftülüğü Kur'an Kurslarında öğretici ihtiyacının kadrolu personelle karşılanmadığı durumlarda, ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere ilgili başkanlık mevzuatı gereğince belirli usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sınav sonucuna göre geçici süreliğine bayan personel alınacağını bildirdi.

Müftülüğün yayınladığı 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılı ve 2022 Yaz Dönem ihtiyaç çizelgesinde, Tokat genelinde toplamda 189 bayan öğretici, Erbaa'dan ise 70 bayan öğretici alımı yapılacağı belirtildi.

23 Ağustos Pazartesi başlayacak başvuruların 6 Eylül Pazartesi mesai bitiminde (17.00'de) sona ereceği aktarıldı.

Müftülüğün açıklamasına göre sınava başvurma için gerekli şartlar şu şekildedir:

A)Başvuru Şartları

1) Geçici öğretici sözlü sınavına katılabilmek için müracaat edeceklerin;

A) İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olması.

B) Kur'an Kurslarında geçici öğreticilik yapmaya mani bir engeli bulunmaması.

C) 2020 – 2021 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Test (DHBT) sınavına girmiş olması ve KPSSP 122, KPSSP 123 veya KPSSP 124'den en az 60 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. 60 ve üzeri puan alan müracaatçı yeterli olmadığı takdirde KPSS (DHBT) puanın en düşük 50 puan baz alınarak başvuruları alınacak, ancak ihtiyaç halinde sınava çağrılacaklardır. (Bu puanlar müracaat edebilmenin ön koşuludur, sözlü sınavda değerlendirmeye alınmaz.)

2) Müracaatlar İl Müftülüğüne şahsen yapılacaktır. Faks ve posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlimiz ve ilçelerimizden hangisinde görev almak istediğini dilekçesinde belirtecektir.

3) Müracaatlar, aşağıda istenen belgelerle birlikte görev almak istediği ilçeyi belirten matbu dilekçeyle İl Müftülüğüne yapılacaktır.

A) Matbu dilekçe (Müftülükten alınacaktır)

B) 2020 – 2021 KPSS – DHBT sonuç belgesi

C) KPSS'ye başvururken beyan ettiği öğrenim durumunu gösterir. Mezuniyet belgesi ( aslı ile birlikte fotokopisi)

B) Sözlü Sınav

1) Müracaat edenlerden DHBT puanı 60 ve üzeri olanların sayısı ihtiyaç duyulan öğretici kadar ise başvuruların tamamı, ihtiyaçtan fazla ise azami 3 katı sözlü sınava çağrılacaktır. Eğer 60 puan üzeri müracaat eden sayısı, ihtiyaç duyulan öğretici sayısından az ise DHBT puanı en düşük 50 ve üzeri baz alınarak sözlü sınava çağrılacaktır.

2) Sınava hangi gün kimlerin nerede gireceğine dair isim listesi 9 Eylül Perşembe günü İl Müftülüğünün web sayfasından ilan edilecektir

3 Sözlü sınavlar

A)Tokat, Almus, Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray Müftülükleri bünyesinde görev almak isteyenler için;

Tokat MEKEZ ibni Kemal Yatılı Kız Kur'an Kursunda,

B) Turhal, Zile ve Pazar Müftülüleri bünyesinde görev almak isteyenler için; Turhal Müftülüğünde,

C) Erbaa, Başçiftlik, Niksar ve Reşadiye Müftülükleri bünyesinde görev almak isteyenler için; Erbaa Merkez Kız Kur'an Kursunda yapılacaktır.

Sözlü sınavlar 13 Ağustos Pazartesi günü 8.30'da başlayacak olup, mülakata çağrılanlar bitinceye kadar müteakip günlerde 8.30 – 17.00 saatleri arasında devam edecektir.

4) İlan edilen sınav tarihinde sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

5) Fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport vb.) yanında olmayanlar sınava alınmayacaktır.

6) Sözlü Sınav; Kur'an – ı Kerim (Yüzüne, Ezber ve Tecvit Bilgisi) ve dini bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer, Ahlak ve Hitabet)'den yapılacaktır. Kur'an – ı Kerim 70 puan, dini bilgiler 30 puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

C) Başarı Listesi

1) Yapılan sözlü sınav neticesinde sözlü puanı 70 ve üzeri olanlar, en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle, başarı listesi her müftülük için ayrı ayrı oluşturulacaktır. Sözlü sınav sonucuna göre başarı listesi oluşturulurken 2020 – 2021 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Test (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlardan mülakatta başarılı olanlar kendi arasında, bunar yeterli gelmez ise DHBT puanı 60'ın altında olanlardan başarılı olanlar kendi arasında puan sıralamasına tabi tutulacaktır.

2) Sözlü sınav başarı puanlarının eşit olması halinde 2020 – 2021 KPSS Din Hizmetleri ala Bilgisi Test (DHBT) puanı fazla olana, bu puanın da aynı olması durumunda doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3) Müftülüklere göre oluşturulan başarı listeleri ilimiz müftülüğünce ilan edilecektir.

Editör: TE Bilişim