Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ kapsamında ilk toplantı Erbaa Kaymakamlık toplantı odasında gerçekleşti. Mahalle ve Köy muhtarlarının katıldığı toplantıda Psikolog Ayşegül Karagöl sunum yaptı.

Antalya'da Karpuz Hasadı Başladı: Adres Erbaa Antalya'da Karpuz Hasadı Başladı: Adres Erbaa

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç var”

Ayşegül Karagöl, kadına yönelik şiddetle mücadelede eylem planı tanıtımı kapsamında yaptığı sunumda, eylem planının 2021 – 2025 yıllarını kapsadığını  belirtti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede çok yönlü bütüncül ve disiplinler arası yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Karagöl “Yeni ulusal eylem planımız, var olan çalışmaları daha da ileriye taşıyarak, bu değişimi kucaklama amacı taşıyor. Bugün sizlerle 4.’sünü paylaşacağımız Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planımızda günün ihtiyaçlarına yönelik yeni başlıklar bulunuyor. Nedenleri ve sonuçları itibariyle değerlendirdiğimizde, kadına yönelik şiddet sorunuyla mücadelede çok yönlü bütüncül ve disiplinler arası bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz” dedi.

“6284 Sayılı Kanun Kadına Yönelik Şiddet Mücadelesinde Etkili Olmuştur”

6284 Sayılı kanunun kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli olduğunu belirten Karagöl şöyle devam etti: “Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi, bu doğrultudaki en önemli dönüm noktasıdır. Türkiye bu kanunla dünyada kadına yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı ve etkili mevzuata sahip ülkeler arasında ilk sıralara çıkmıştır.”

Tanıtım toplantılarının devam edeceğini belirten Karagöl, sunum sona erince katılımcı muhtarlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim