Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (24.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (24.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

Erbaa’da açılması planlanan altın madenine karşı mücadele sürüyor. 
Tanoba Belediye Başkanı Vural Özdemir, Gökal Belediye Başkanı Osman Akbulut, MHP Erbaa İlçe Başkanı Namık Ateşli, İl Genel Meclis Üyeleri Fahri Yıldırım, Ünal Umay, Erbaa Çevre Ve Kültür Derneği, Çerkezfındıcak Doğa ve Çevre Koruma Derneği, Ezebağı Köyü Doğa Ve Çevre Koruma Derneği, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası, Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı, Erbaa Süt Üreticileri Birliği, Tokat ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, Kozlu Köyü, Koçak Köyü, Ezebağı Köyü, Cibril Köyü, Keçeci Köyü, Sokutaş Köyü, Erenli Köyü, Kargın Köyü Muhtarlıkları ve Erbaa Muhtarlar Derneği ile beraber bugün Tokat Adliyesinde bir araya geldiler.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl şu ifadelere yer verdi: “Maden arama Geleceğimizi düşünerek, geçmişte burası bize  nasıl sağlıklı bir şekilde miras bırakıldı ise bizde geleceğimize bu bölgeyi, yaşadığımız toprakları doğru ve kullanılabilir bir şekilde teslim etmek istiyoruz ve bu sebeplerden ötürü sesimizi duyurmak için hep beraber bugün buradayız. Suyla alakalı kaygılarımız da  var. İçme suyumuzun da yüzde 50-60'ını bu bölgeden süzülen sulardan sağlıyoruz. Doğanın çevrenin suyun ne kadar önemli oluğunu süreçte de hep beraber tecrübe etmiş olduk. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çevremizi doğamızı korumak için verdiğimiz mücadeleye destek veren tüm STK' larımıza, bizimle beraber Tokat'a gelerek madenin vereceği zararlara dikkat çeken tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Su ve ormanı korumak, vatanı korumaktır” şiarı ile çıktıkları bu yolda hukuki mücadelelerinin projeden vazgeçilinceye kadar süreceğini kaydetti. “Bur da en önemli konu Erbaa’nın  yeşil kalması noktasında hep birlikte  aynı fikirdeyiz . Erbaa Ziraat Odası Başkanı olarak benim o çevrede  3 bin tane çiftçim var. Bu noktada Erbaa Belediyesi'nin bütün ve çevre köylerin içme suyu ve birkaç köyün   tarımsal sulama ihtiyaçlarını Boğalı ve Sakarya Yaylasında  karşılıyoruz. Buradaki insanların her birinin burayla ilgili sorunları var. Mahkemeden adil bir sonuç  bekliyoruz. Özellikle bu çevrenin  incelenerek karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim