Saat 09.45'de kaymakamlık makamında Erbaa Kaymakamı Mustafa Temiz ve Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl’ün tebrikleri kabulü ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları, Cumhuriyet meydanında devam etti.

Cumhuriyet meydanında Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini ifade eden konuşma Garnizon Komutanı personel asteğmen Ömer Kalkış tarafından yapıldı ve şiirler okundu. İlçe protokolü halkın bayramını kutladı.

Garnizon Komutanı personel Asteğmen Ömer Alkış günün anlam ve önemini belirten konuşmasına Gazi Mustafa Kemal ve Gazi Meclisinin üyeleri, TSK’nin askerlerini yad ederek başladı. Ağustos ayının zafer ayı olduğunu söyleyen Asteğmen Ömer Alkış konuşmasında: “99. Yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecanla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Yüce Türk ulusu işgalci unsurları anavatan topraklarından kesin olarak atarak Türk Milletini ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu zafer tüm otoritelerin tartışmasız askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Tarihimizde Ağustos ayı zaferler ayı olarak anılmaktadır. Bu ayda Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapıları bizlere açılmışsa yine bu ay da her safhası tek tek hazırlanmış olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Türk yurdunun bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında yeniden muzaffer olmuştur. Bu zafer Türk ordusunun ve milletinin birlikte ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. 19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Mücadelesi ile istilacı düşman ordusuna doğu ve güneyde üst üste darbeler vurulmuştur. Ancak yurdumuzun içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrına katılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ PAROLASI İLE 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz 28 – 29 Ağustos günlerinde başarı ile gelişmiş şanlı ordumuzun 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanmasıyla Kurtuluş Mücadelemiz kesin zafere ulaşmıştır. Elde edilen bu büyük zafer Türk Bayrağı’na dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesini destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun aziz silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan TSK ve güvenlik güçleri mensuplarını ve hayatını yitiren vatandaşlarımızı saygı, rahmet ve minnet ile anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Orman Haftası Coşkuyla Kutlanmaya Devam Ediyor Orman Haftası Coşkuyla Kutlanmaya Devam Ediyor

Kutlama etkinlikleri, geçit töreninin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim