1917 ve 1920 yıllarında Kızılay ilçe şubelerinin nüfusun 100 binin altında olduğu yerlerde kapandığını, kapanan ilçe şubelerinin %60 - %70’inin temsilcilik olarak geri açıldığını ifade eden Mustafa Kayim Erbaa’da da 2020 Kasım/Aralık ayında müracaat ederek Kızılay Temsilciliği olarak yeniden açıldığını söyledi.

“Çalışmalarımızı Gönüllülerle Gerçekleştiriyoruz”

Kızılay Erbaa Temsilciliği hakkında açıklama yapan Mustafa Kayim personelleri olmadığını, çalışmalarını gönüllü üniversite öğrencileriyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Kayim: “Temsilcilğimiz Tokat Şubesi adına çalışmaktadır. Herhangi bir personelimiz yok, sadece üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllülerimiz var. Çalışmalarımızı bu arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Erbaa Kızılay Temsilciliğini Tanıttık”

Erbaa Kızılay Temsilciliği’nin halkla ilişkisine değinen Kayim gönüllü bireylerle yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Gönüllülerimiz mahalle mahalle gezdi, çarşı içerisinde esnafa Erbaa Kızılay Temsilciliğini tanıttı. Bağış yapanlardan bağış alındı, yapmayanlara tanıtım oldu. Bunlara ek olarak mahallelerin ve ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaptık. Gece gündüz çalıştık, Ramazan’da gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bayramlarda ise gönüllü ekip kurup halk taraması için grup oluşturuyoruz.”

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (29.03.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (29.03.2024) Nöbetçi Eczaneler

“Yeni Kurulduğumuzdan Çok Fazla Yeterliliğe Sahip Değiliz”

Yeni kuruldukları için maddi yeterlilikleri olmadığını söyleyen Mustafa Kayim genel merkezden Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini tespit ettikleri zaman ihtiyaç sahiplerine yardım geldiğini ifade etti. Kayim: “Biz yeni kurulduğumuz için maddi gücümüz yok bu nedenle çok fazla çalışamıyoruz. Çalışamama durumunu da şöyle izah edeyim; yangın oluyor gidemiyoruz, vatandaş dışarda kalıyor çadır, battaniye veremiyoruz, gücümüz olmadığı için koli veremiyoruz henüz yeni olduğumuz için bu imkanlara sahip değiliz.”

“İlçelere Haftada 2 Gün Kan Bağışı Almaya Geliniyor”

Tokat kan bankasındaki ekipler Tokat’ta her gün kan bağışı alıyor diyen Kayim ilçelerdeki kan bağışını şöyle anlattı: “Ekipler haftada 2 gün Niksar, 2 gün Erbaa, 2 gün Turhal, 2 gün Zile vs. olacak şekilde kan bağışı almaya geliyorlar. Her gün gelemiyorlar çünkü hem her gün kan veren olmuyor hem de masraflı bir iş.”

“Stoklarımızda azalma oldu”

Kan bağışında bulunanların geçmişe oranla az olduğunu söyleyen Kayim konuşmasının devamında, “Stoklarımızda azalma oldu. Bunun nedeni pandemide vatandaşların hastalıktan korkarak kan vermeye gelmemesi veya vatandaşın kan vermekten korkması da sebep olabilir. Hastanelerde yatan hastalara Kızılay kan ulaştırıyor hastaya ve hasta yakınlarına da Kızılay’a kan verilmesi tembih ediliyor. Bu şekilde kan bağışını çoğaltmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşımız Kan Bağışında Bulunsun”

Mustafa Kayim vatandaşlara kan bağışıyla ilgili şöyle seslendi: “Vatandaşlar pandemi sürecinden korkmayıp tedbirleri elden bırakmamak kaydıyla kan bağışında bulunmaya gelsinler. Bizim kan alan personelimiz pandemi kurallarına uyuyor. Halkımız kan vermekten korkmasın. Kan alınmaması gereken kişilerden kan almıyoruz, bunun tespitini kan almadan önce doktorumuz yapıyor. Vatandaşımız pandemiden korkmayıp kan vermeye gelebilirler.”

Editör: TE Bilişim