Ünal yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi ; “Erbaa'mızın esnaflarının ayrıştırılmaması, ötekileştirilmemesi Esnaf ve Sanatkârlar Odasının esnafın evi olması için aday oldum. Geçtiğimiz dört yıllık süreçte esnaf ve sanatkârlarımız odadan alacakları hizmet noktasında yaşadıkları sıkıntılar bütün esnaflarımızın malumudur. Zor pandemi şartlarında esnaf ve sanatkârlarımız sıkıntılarını giderecek bir esnaf odası yerine ihtiyaçları olan belgeleri almak için gittiklerinde borçları olduğu gerekçesiyle geri çevrildikleri bir dönem yaşadılar. Zamanında yapılmayan bildirimler neticesinde maddi ve manevi külfet altına girdiler. Esnafın yanında olmayan anlayış yerine sorunları çözen, esnaf ve sanatkârların gelişmesi için projeler üreten, her koşulda yanlarında olacak, esnafa yük olmak yerine esnafın yükünü alacak bir esnaf ve Sanatkârlar Odası şekillendirmek için yola çıkmış bulunmaktayız” sözleri ile açıkladı.

Üzüm Bağlarında Budama Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? Üzüm Bağlarında Budama Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimini kazanarak göreve geldikleri takdirde dönem içerisinde hayata geçirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi veren Ünal,  hayata geçirecekleri ilk çalışmalarının esnafların odaya ödeyecekleri aidatlar noktasında hem indirime gitmek hem de esnaflara ödeme kolaylığı sağlamak olacağını söyledi.

ESNAF ODASININ KAPISINDAN KİMSE BORCUNDAN DOLAYI BOYNU BÜKÜK AYRILMAYACAK

Esnafların ihtiyaçları dahilinde çeşitli kurumlara ibraz etmeleri gereken belgeleri almak için odaya geldiklerinde odaya borçları olduğu gerekçesi ile belgelerinin verilmeyerek geri çevrildiğine dikkat çeken Ünal, bu sebeple yaşanan mağduriyetleri gidereceklerini, esnaf odasının kapısından hiçbir esnafın boynu bükük ayrılmasına razı olmadıklarını ifade etti.

PAZARCI ESNAFIMIZIN TAŞOVA VE NİKSAR PAZARLARINA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Erbaalı pazarcı esnafımızın uzun yıllardır devam eden Taşova ve Niksar pazarlarında tezgâh açamama sorunlarını esnafların da görüşlerini alarak ilgili kurum ve kuruluşlarla sağlanacak mutabakat neticesinde çözmeyi kendilerine dert edineceklerini söyleyen Ünal “Esnaflarımızın bu pazarlarda tezgâh açmalarını sağlayarak gelirini artırmasına yardımcı olacaklarını söyledi” dedi.

PAZARCI ESNAFIMIZIN KAPALI PAZAR HASRETİNİ BİTİRECEĞİZ

Erbaa'nın kapalı pazara duyduğu ihtiyacı dile getiren Ünal “Erbaalı pazarcı esnafımız için olumsuz hava şartları, tezgâh kurma kaldırma gibi zorluklardan kaynaklanan kapalı pazar taleplerinin takipçisi olarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapacağımız görüşmelerle ilk etapta Yöresel Ürünler Pazarının kapalı pazar olarak düzenlenmesini, uzun vadede ihtiyacı karşılayacak kalıcı kapalı pazar yerinin tespit edilip yapılması için gereken takip ve çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim