Erbaa Devlet Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği tarafından her yıl gerçekleştirilen sağlık kurumları video yarışmasında dereceye girerek, mansiyon ödülü kazandı. 
Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı yaptığı açıklamada: “1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla tüm sağlık kuruluşlarında konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla TEMAS Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği tarafından her yıl gerçekleştirilen sağlık kurumları video yarışmasında Erbaa Devlet Hastanesi mansiyon ödülüne layık görülmüştür.
Ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Yürütülen çalışmaları geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratmak için ülkemizde her yıl Emzirme Haftası kutlanmaktadır. Gebeliğin sonlanarak anne ve bebeğin buluştuğu ve bebeğin anne sütüyle tanıştığı zamandan ilham alınarak yılın 40. haftası olan 1-7 Ekim tarihleri seçilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler

Editör: TE Bilişim