Seçim Sevincine Gölge Düşmesin Seçim Sevincine Gölge Düşmesin

Edilen bilgilere göre Erbaa İŞKUR, 2021 Ocak ayından itibaren 2022 Ağustos ayına kadar 4373 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi.
Erbaa İŞKUR 2016'da faaliyete başlamasıyla 1856 kişiyle bireysel görüşmeler gerçekleştirirken, 4373 kişinin işe yerleştirilmesinde aracı oldu. İşe yerleşen kişilerin 1970'i kadın, 2403'ü erkek. Erbaa İŞKUR, meslek sahibi olmak veya mesleğini değiştirmek isteyenler için 2410 kişinin katıldığı 86 işbaşı eğitim programı düzenleyerek, toplamda 27.234.400,00 TL ödeme yaptı. 1359 işyeri ziyareti gerçekleştirerek işverenlere, İŞKUR hizmetleri ve SGK pirim destekleri hakkında bilgi verdi.  
İŞKUR Dezavantajlı Gruplar İçin de Çalışıyor
İŞKUR engelli ve eski hükümlüler için de aracılık yapıyor. Erbaa İŞKUR, yılda 2 defa dezavantajlı grup içinde yer alan en az % 40 engelli sağlık kurulu raporu olan kişilerle, eski hükümlü vatandaşların kendi işini kurması amacıyla hibe destek programı düzenliyor. 
Pandemide 5815 Kişiye Kısa Çalışma Ödeneği Sağlandı
Covid 19 salgını dolayısıyla işveren ve çalışanların zor duruma düşmemesi için çalışanlara Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği ödemesi yapıldı. Erbaa İŞKUR Hizmet Merkezi pandemi kapsamında 5815 çalışana Kısa Çalışma Ödeneği sağladı. 
Erbaa İŞKUR Hizmet Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor
Erbaa İŞKUR Hizmet Merkezi; Erbaa'da faaliyete geçtiği 2016'dan bugüne kadar devletin destek, teşvik ve programları ile binlerce kişinin işe girmesine aracılık edip, yüzlerce kişinin katıldığı işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim kursu düzenledi. Hizmet merkezi; hem iş arayan vatandaşların iş bulmasına, hem işverenlerin devlet destekleri hakkında bilgilendirilmesine hem de öğrencilerin kendilerini tanıyarak geleceğini doğru yönlendirmesi konusunda hizmetler verdi. Erbaa İŞKUR Şube Müdürü Erol Demirbaş ve memurların özverili çalışmaları ile Erbaa'da işsizlik oranını en az seviyeye indirdi.

Editör: TE Bilişim