Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaa katıldığı televizyon programında kendisine sorulan bayram namazının tam kapanma sürecinde kılınıp kılınmayacağı sorusu üzerine bayram namazının da Cuma nazı gibi kısa bir namaz olduğunu belirterek “Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekât namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkânı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibarıyla düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa." diye konuştu.

Erbaa'da Altın Fiyatlarında Son Durum:19 Nisan Güncel Altın Fiyatları Erbaa'da Altın Fiyatlarında Son Durum:19 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Erbaa’da 05.52’de kılınacak Ramazan Bayramı namazı için vatandaşlar yine araç kullanmadan yaya olarak evlerine yürüme mesafesindeki camilere gidebilecekler. Vatandaşlar, camide bayram namazı sırasında yine diğer namazlarda olduğu gibi kendi evlerinden getirdikleri seccadelerinde, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını kılabilecekler.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında ülkemizde görülmeye başlayan ve bütün Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını sebebiyle vatandaşlar, yine namaz sonrası birbirlerinin bayramlarını tokalaşmadan, uzaktan selamlaşarak kutlayacaklar. Tam kapanma sürecinde vatandaşlar bayram günlerini evlerinde geçirecekler. 

Editör: TE Bilişim