Erbaa’da CHP’ye İhtiyaç Var”

Erbaa’da CHP’nin yıllardır fiilen olmadığını ve Erbaa’da CHP’ye ihtiyaç olduğunu dile getiren CHP İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu, göreve geldiğinden bu yana gelişen süreci şöyle anlattı: “Biz buradayız diyip, halkımızla kucaklaştık. Her tarafa bilbord, afişler astık. Vatandaşlarımızla sohbet ettik. Hepimiz milliyetçiyiz, ben de vatanımı, bayrağımı, milletimi seviyorum. Bayrak asmak için bayrak asanlar olduğunu gördük. Solmuş, yırtık bayraklar var. 29 Ekim’de 1’e 1.5 ebatlarında bayrak dağıtmayı düşündüm. Geçen yıl şehitlerimiz olunca ‘bayrak bugün dağıtılmazsa ne zaman dağıtılır’ düşüncesiyle esnafa 1’e 1.5 ebatında1000 adet bayrak dağıttım. Türklük duyguları içerisinde bayrak yürüyüşü gerçekleştirdik, fikir bizden çıktı ama CHP çatısıyla değil de belediyenin öncülüğüyle STK’lerin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşten sonra biz şehitlerimizin ruhu için lokma tatlısı dağıttık.”

“CHP Olarak Her Yerdeyiz”

Siyasi parti ayırt etmeksizin her vatandaşla temas kurup, yardım ettiklerini söyleyen Kocaoğlu, yardımları gerçekleştirirken kimseyi incitmemeye özen gösterdiklerini belirtti. Kocaoğlu: “Vatandaşımızla temasta olmayı, onlarla ilgilenmeyi, dertlerine derman olmayı seviyoruz. Vatandaşımızın düğün, cenaze, mevlitlerine katılıp, hastalığında ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. CHP olarak bütün etkinliklere katılıyoruz mesela Erbaa’da doğa katliamı olan siyanürle altın arama olayında biz parti olarak vekilimiz ve ilçe yönetimi ile bunların karşısında tek yürek olup imza kampanyasına destek olduk. Doğamıza ve içme suyumuza destek olduk. Bütün sosyal projelerde bulunmaya gayret ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak biz her yerdeyiz” dedi.

“Erbaa’da İlk Kadın Kooperatifimiz Kuruluyor”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden İlçe Başkanı Kocaoğlu, yoksul bir Erbaalı değil bir şeye muhtaç olmayan bir Erbaalı olsun istiyoruz dedi. Devamında “Alacabal’da kadın kooperatifi kurduruyoruz. Kadın kooperatifleri aracılığıyla CHP’li belediyelerde satış tanzim mağazalarımız var. O ürünleri buradan alıp, satış tanzim mağazaları aracılığıyla üreticiden tüketiciye ulaştıracağız. Erbaa’da Alacabal Mahallesinde ilk kooperatifimiz kurulmak üzere” diye konuştu.

“Yol, Su Belediyenin Asli Görevi, Sosyal Projeler Yapılmalı”

Erbaa’da sosyal projeler istediklerini söyleyen Kocaoğlu, belediyenin 2.5 yıllık dönemini değerlendirirken: “Halkımızın rahat nefes alabileceği, gezip eğlenebileceği projeler yapmak istiyoruz. Kaldırım, yol yapmak zaten belediyenin asli görevidir. Belediyenin işi hizmet etmek; kaldırım yapmak, su getirmek, kanalizasyon yapmak vs. zaten asli görevi. Bunun yanı sıra rahat projeler de yapılabilir mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır’da çiçekçiliği geliştirdi ve bu tüm ülkeye yayıldı. Hatta Bayındır’da gerçekleştirilen süt kuzusu projesi ile İzmir’de ahırı olan her vatandaşa isteyene büyükbaş ve küçükbaş verildi ve sütü ayırt etmeksizin 0-5 yaş arası çocuklara dağıtıldı. Yoksulluğu en aza indirmek için CHP’li belediyeler elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bizim için önemli olan sosyal projeler. Biz kaldırım ve yolu zaten yapacağız, biz Erbaa’ya nefes aldıracak projeler yapılmasını istiyoruz. Belediyede çalışanların ve idarecilerin işin ehli olmasını istiyoruz. Belediyeyi aldığımız zaman a, b, c partisi diye ayırt etmeksizin Erbaa’ya kim hizmet edecekse onunla yol yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tokat'ta Deprem Antik Keşfe Yol Açtı Tokat'ta Deprem Antik Keşfe Yol Açtı

“Eski Erbaa Yeni Erbaa’dan Daha Güzel”

Belediye elindeki imkanlarla çalışmaya çalışıyor diyen Kocaoğlu asıl yapılması gerekenin sosyal projeler olduğunu kaydetti. Kocaoğlu: “Vatandaş odaklı projelerin yapılması gerekiyor. O kadar geri kalmışız ki hala yolun peşindeyiz. Altyapının çoktan halledilmesi gerekirken her gelen belediye bir yeri bozuyor, bir yeri yapıyor. Eski Erbaa Yeni Erbaa’dan daha güzel. Eski Erbaa’da yapılaşma daha güzel, Yeni Erbaa daha karışık. Yeni Erbaa’da gelecek seçimlerdeki oy endişesiyle herkes her şeye müsaade etmiş. Çevre planlayıcı, mimarlarımız varken kimse bunlardan faydalanmayıp, kendine yakın olan kişilerle çalışınca sonuç bu Erbaa oldu. Betonlaşmak şehirleşmek anlamına gelmiyor, Erbaa’mız betonlaştı. Yeni Hayat Evleri, Tepeşehir tarafındaki arsalar 1000 metre kareydi, şimdi 250 metre kareye isteyen bağ evi adı altında ev yapıyor, bu da Erbaa’da çarpık kentleşmeye yol açıyor. Eski mahallelerimiz Yeşilyurt, Gazipaşa, Fevzipaşa, Gündoğdu gayet güzelken, Erbaa’nın son 20 yılı iç açıcı değil. Erbaa betonlaştı, bahçeler kalmadı, böyle olunca da ekolojik denge bozuldu. Erbaa’da tabiat yok oldu. Biz işin ehli olanlarla çalışıp, kişiye odaklı olmayacağız. Halkımıza, Erbaa’ya odaklı projeler yapacağız. Bizim üyelerimiz partiye ideolojik üyedir, menfaat üyemiz yoktur. Üyelerimiz CHP’nin ilkeleri ve bu ülkeye iyi geleceği için CHP üyesi. Bizim projelerimiz memleket için, biz memleket sevdalısıyız” diye konuştu.

“Martın Sonu Bahar Oldu, Baharın Sonu Yaz Olacak”

Hayri Kocaoğlu Erbaa’yı sosyal belediyecilikle tanıştıracaklarını söyleyip, Erbaa CHP İlçe Başkanlığı olarak hedeflerini şöyle anlattı: “Yoksulluğu aza indiren CHP’li belediyelerle vatandaşlarımızı tanıştıracağız. Hedefimiz bu yönde. Martın sonunu bahar yaptık, baharın sonunu yaz yapacağız. Önce iktidarı, sonra belediyeleri alacağız. Millet İttifakı olarak ilk seçimde iktidarız, bunun sözünü veriyorum. Allah nasip ederse CHP iktidarında ülkeyi nasıl yönettiğini hep beraber göreceğiz. Hak, hukuk, adalet içinde ülkeyi yöneteceğiz. Kimseyi kayırmayıp, hak edene hakkını vereceğiz” dedi.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız diyen Kocaoğlu, halkımızdan destek bekliyoruz diyerek sözlerini sona erdirdi.

Editör: TE Bilişim