Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (29.03.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (29.03.2024) Nöbetçi Eczaneler

Erbaa Belediyesince tahliyesi yapılan ahıra ilişkin Tokat İdare Mahkemesi’nin 2010/626 E. ve 2011/392 K. sayılı kararı ile yıkımına karar verilmiştir. Verilen yıkım kararı Danıştay 10. Dairesi tarafından onaylanmıştır. İlgili ahırın yıkımına sebebiyet veren hukuki gerekçeler ise 3194 sayılı İmar Kanunu ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’dur. Tartışmaya sebebiyet veren ahır 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca ruhsatsızdır. Ayrıca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca şehir içerisinde ahır bulundurmak yasaktır. Ahır sahibi olan şahısla ilgili Belediyemizce mühür bozma suçundan farklı tarihlerde şikayetçi olunmuş yapılan şikayetler üzerine ilgili şahıs Erbaa Asliye Ceza Mahkemelerinde farklı tarihlerde 4 defa ceza almış, aldığı cezalar kesinleşmiştir.

 Yukarıda hukuki süreci kısaca özetlemiş bulunmaktayız. Yaşanan hukuki süreçler neticesinde ilgili ahırın varlığını devam ettirmesi mümkün değildir. Ahır sahiplerince yapılan mağduriyet algısı gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal paylaşım sitelerinde yer aldığı üzere Erbaa Belediyesince sokak hayvanlarına yönelik hiçbir eylem ve işlemde bulunulmamıştır. Erbaa Belediyesince halk sağlığına aykırı olan ahır kapatılmıştır. Şehir içinde kalan ahırda yer alan hayvan pislikleri halk sağlığına zarar verdiği gibi çevre sakinlerince katlanılamayacak derecede koku oluşturmaktadır .Tarafların iddia ettiği gibi evlerine herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Belediyemiz zabıta memurlarına karşı yapılan fiziki saldırılar nedeniyle rapor alınmış ve şikayette bulunulmuştur. Asılsız iddialar üzerine oluşan tepkiler yasal sınırların dışına çıkmış, 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanununa aykırı olarak telefon numaraları paylaşılmıştır. Yaşanan bu olaylar nedeniyle Belediyemiz ve personellerimiz hakkında yapılan hakaret içerikli paylaşımlardan ve kişisel verilerin izinsiz kullanılmasından dolayı 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu kapsamında suç duyurusunda bulunacağımızı saygılarımızla kamuoyu ile paylaşmaktayız.

Editör: TE Bilişim