Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarında sergilenen gösteri tepki topladı. Törende kurtuluşun canlandırıldığı sırada Türk kadınının zincire vurulması tepki topladı.  Gösteri sırasında siyah çarşaflı kadının zincire bağlanıp, zincirden kurtarılırken siyah çarşafın içinden beyaz elbiseyle çıkması eleştirilere yol açtı.Edremit’in esareti ve kurtuluşunun anlatılmasının amaçlandığı belirtilen gösteriye Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

Erbaa Ak Parti Kadın Kolları Edremit’te sergilenen gösteriyle ilgili “CHP'li Edremit Belediyesi tarafından organize edilen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin düzenlediği gösteride Türk kadınına yapılan saygısızlığı ve hakareti şiddetle kınıyoruz” ifadeleriyle açıklama yaptı.

Edremit Belediyesi’nden Açıklama

Seçim Sevincine Gölge Düşmesin Seçim Sevincine Gölge Düşmesin

CHP’li Edremit Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada yapılan gösteri ve mizansenle belediyelerinin ilgisinin olmadığını belirtti. Belediyenin açıklamasında “9 Eylül Edremit'in Kurtuluş Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde, programda yer almamasına rağmen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından sahnelenen gösteri tepkilere neden olmuştur. Gösteriyi  icra eden ekibin belediyemizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktır. Belediyemizin, Türk kadınını esaret altında gösterecek bir mizansenin içerisinde yer alacağını düşünmek dahi çok büyük bir saygısızlıktır. Kaldı ki söz konusu oyunda, Türk kadınına biçilmek istenen esaret zincirinin kırıldığı ifade edilmektir. Aksi bir mesaj verilmiş olsaydı, tepkimizi o esnada gösterir, gerekirse gösterinin devam etmemesini sağlardık” denildi.

Editör: TE Bilişim